Dobeles novadā sadursmē ar kravas automašīnu gājis bojā vieglā auto vadītājs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien pēcpusdienā Dobeles novada Jaunbērzes pagastā notikusi kravas un vieglās automašīnas sadursme, kurā gājis bojā vieglās automašīnas vadītājs, bet cietusi pasažiere.

Kā informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes preses pārstāve Ieva Sietniece, negadījums noticis plkst.16.05. Pēc sākotnējās informācijas, 1944.gadā dzimis vīrietis, ar vieglo automašīnu «Peugeot 307» braucot pa ceļu Jelgava-Tukums, krustojumā nav devis priekšroku pa Liepājas šoseju braucošajai kravas automašīnai «Scania».

Rezultātā kravas auto uztriekusies vieglajai, traumējot gan tajā sēdošo vadītāju, gan arī 1949.gadā dzimušu pasažieri - sievieti. Abi cietušie nogādāti slimnīcā, bet pēc pāris stundām policija saņēmusi informāciju, ka vieglā auto vadītāja dzīvību tomēr nav izdevies glābt un viņš no traumām miris.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess un noteiktas ekspertīzes, lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus un nelaimes iemeslus.

Policija atgādina autovadītājiem par nepieciešamību ievērot Ceļu satiksmes noteikumus un vienmēr būt vērīgiem un uzmanīgiem pirms krustojumiem.

Kā liecina VP apkopotā operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī valstī kopumā reģistrēti 105 ceļu satiksmes negadījumi, uz autoceļiem gājis bojā viens, bet cietuši astoņi cilvēki, tai skaitā trīs gājēji un velosipēdisti.

Par dažādiem Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem noformēti 532 protokoli, no tiem 183 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, bet desmit - par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Pieci dzērājšoferi pieķerti Rīgas reģionā, četri Vidzemē, bet viens Zemgalē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu