Ceturtdien ugunsgrēkos Rīgā cietuši trīs cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Vakar ugunsgrēkos Rīgā cietuši trīs cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ceturtdien ap plkst.22 VUGD saņēma izsaukumu uz Daugavgrīvas ielu, kur daudzstāvu nama kāpņu telpā bija jūtama dūmu smaka. Notikuma vietā tika konstatēts, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Liesmas bija izdevies likvidēt pirms VUGD ierašanās, bet ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem (NMPD).

Savukārt ap plkst.23 tika saņemts izsaukums uz Ganību dambi Rīgā, kur daudzstāvu mājai no jumta nāca dūmi. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves priekšmeti 15 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas pirms VUGD ierašanās no saviem spēkiem bija evakuējies viens cilvēks un ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl vienu personu. Abi cilvēki bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Divu stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar glābēji devās arī uz citiem izsaukumiem, kas bija saistīti ar degošu ēdienu, tādēļ VUDG aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību, gatavojot un sildot ēdienu.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 55 izsaukumus: 17 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 - uz glābšanas darbiem, bet vēl 19 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajās brīvdienās glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, granulas, mēbeles, ēkas ārsiena, jumta kore, saimniecības ēkās ārsiena un mikroautobuss, vieglā automašīna, dārza māja un sodrēji sešu dzīvojamo māju dūmvados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu