Āfrikas cūku mēri pirmo reizi konstatē mežacūkām Aknīstes un Cēres pagastos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā konstatējuši 17 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumus mežacūku populācijā, tostarp Aknīstes un Cēres pagastos, kur iepriekš ĀCM nebija konstatēts, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) publiskotā informācija.

Aknīstes novada Aknīstes pagastā un Kandavas novada Cēres pagastā ĀCM konstatēts pa vienai beigtai mežacūkai.Tāpat ĀCM konstatēts arī deviņām mežacūkām Talsu novada Ģibuļu pagastā, kā arī divām mežacūkām Pārgaujas novada Raiskuma pagastā. ĀCM šonedēļ atklāts arī pa vienai mežacūkai Jaunjelgavas novada Seces pagastā, Līgatnes novada Līgatnes pagastā, Talsu novada Virbu pagastā un Vecumnieku novada Vecumnieku pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad kopumā konstatēts 287 ar to slimām mežacūkām 59 novadu 131 pagastā.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu