Apvienos Vecpiebalgas izglītības iestādes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Apvienos Vecpiebalgas novada izglītības iestādes, šodien ārkārtas sēdē lēmuši pašvaldības domes deputāti.

Šobrīd esošo četru skolu vietā, tās apvienojot, tiks izveidotas divas, aģentūrai LETA paskaidroja pašvaldības vadītājs Indriķis Putniņš (Novada attīstībai).

Šodien lemts pievienot Inešu pamatskolu Vecpiebalgas vidusskolai un Dzērbenes vispārizglītojošās un mūzikas pamatskolu apvienot ar Taurenes pamatskolu, izveidojot Vecpiebalgas novada pamatskolu.

Kā skaidroja Putniņš trijās no četrām skolām ir mazs skolēnu skaits un arī nākotne nesola audzēkņu pieaugumu, norādīja Putniņš.

Pārmaiņas stāsies spēkā jau arī šī gada 1.septembri.

Jau vēstīts, ka pētījuma «Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā» autori straujās depopulācijas un nepietiekamā vidusskolēnu skaita dēļ Vecpiebalgas vidusskolu (OCE indekss 43%) ieteikuši reorganizēt par pamatskolu, pieļaujot varbūtību, ka ap 30 vidusskolēnu varētu doties mācīties uz Cēsīm, bet nedaudz mazāk - uz Madonas ģimnāzijām un vidusskolām. Šī prognoze veikta, pieņemot, ka, neraugoties uz lielāku attālumu, daudzveidīgāka piedāvājuma dēļ Cēsu attīstības centra vilkme ir lielāka nekā Madonas attīstības centram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu