Nepieņem nekādus lēmumus attiecībā uz Dāldera un Čigānes lēmumu turpināt darbu «Vienotības» frakcijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Partijas «Kustība «Par!«» valde pirmdienas vakarā apsprieda situāciju saistībā ar politiskā spēka biedru, Saeimas deputātu Lolitas Čigānes un Inta Dāldera nolemto turpināt darbu «Vienotības» frakcijā, tomēr nekādus lēmumus nepieņēma.

Dālderis aģentūrai LETA apliecināja, ka tika pārrunāta situācija un iemesli viņa un Čigānes lēmumam palikt frakcijā, tomēr nekādi lēmumi pieņemti netika.

«Kustība «Par!«» vadītājs Daniels Pavļuts aģentūrai LETA teica, ka partijas pozīcijā izmaiņu nav un ka «Kustība «Par!«» ir kā alternatīvs spēks pašreizējai koalīcijai. Līdz ar to visas puses saprot, ka abu parlamentāriešu atrašanās koalīciju veidojošā frakcijā ir vērtējama kā divdomīga situācija, atzina politiķis.

Politiskais spēks sagaida, ka deputāti drīzumā informēs partiju par savu tālāko rīcību. Pavļuts gan atzina, ka valdes sēdē, kurā no abiem deputātiem iespēja piedalīties bija tikai Dālderim, konkrēts laika termiņš šajā jautājumā netika nosprausts.

Kā ziņots, «Vienotība» 19.februārī nosūtīja atklātu vēstuli «Kustībai «Par!«» ar aicinājumu uz sarunām par sadarbību centriski demokrātisko partiju apvienībā.

Taču «Kustība «Par!«» paziņoja, ka piedalīsies 13.Saeimas vēlēšanās kā skaidra alternatīva valdošajai koalīcijai. Līdz ar to politiskais spēks Saeimas vēlēšanās nestartēs kopā ar «Vienotību», bet turpinās sarunas ar partijām «Izaugsme», «Progresīvie», «Latvijas attīstībai» un pilsoniskās sabiedrības organizācijām par iespējamu kopīgu piedāvājumu vēlētājiem.

Saeimas deputāti Aleksejs Loskutovs un Andrejs Judins nolēma izstāties no "Kustība "Par!"", bet palikt "Vienotības" Saeimas frakcijā. "Kustības "Par!" vadītājs Daniels Pavļuts iepriekš aģentūrai LETA atzina, ka respektē abu deputātu lēmumu izstāties no partijas un turpināt darbu "Vienotības" frakcijā un koalīcijā, jo "uz diviem krēsliem sēdēt nav iespējams".

Vaicāts par partijas biedru Dāldera un Čigānes tālāko politisko nākotni, ņemot vērā viņu pašreizējo izvēli palikt «Vienotības» Saeimas frakcijā, Pavļuts teica, ka apstākļos, kad «Kustības «Par!«» valde ir aicinājusi partijas biedrus izbeigt darbošanos frakcijā, abu deputātu situācija ir neskaidra.

Viņš uzsvēra, ka abiem politiķiem ir jāizšķiras, vai viņi ir daļa no jaunās vai vecās politikas un pašreizējās koalīcijas. Politiķis nekomentēja jautājumu, vai partija varētu pieņemt lēmumu par Dāldera un Čigānes izslēgšanu no «Kustības «Par!«».

Čigāne aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka «Kustība «Par«» ir otrā partijas, kuras biedrs viņa ir. Politiķe piedalījusies šis partijas veidošanā un viņai «daudz kas liekas simpātisks» saistībā ar «Kustību «Par!«», tāpēc izstāties no šī politiskā spēka viņa nav gatava. Ja «Kustības «Par!«» valde pieņems lēmumu par izslēgšanu no partijas, tad viņa to respektēs.

Dālderis aģentūrai LETA pauda, ka varētu turpināt darboties «Kustības «Par!«» valdē, ja izdosies kolēģus pārliecināt, ka lēmums startēt ar atsevišķu sarakstu ir kļūda un jāsadarbojas arī ar «Vienotību».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu