Uz galvenajiem Dziesmu svētku pasākumiem biļetes jau pārdotas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā šodien izveidojušās garas rindas pēc Dziesmu un deju svētku biļetēm. Svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva informēja, ka līdz plkst.14.00 pārdotas kopumā 32 226 biļetes. No visām pārdotajām biļetēm internetā nopirkti 41,51%. Elektroniskajā rindā līdz plkst.13.00 bija iestājušies 76 169 cilvēku. Daudzi no viņiem nevar sagaidīt savu kārtu, bet citi sūdzas par tehniskām problēmām. Ap plkst.14.40 izplatīta informācija, ka biļetes uz Noslēguma koncertu 8.07., kā arī abiem deju lieluzveduma koncertiem 06. un 07.07 jau ir izpārdotas.

VEF Kultūras pilī rinda veidojas kopš vakardienas plkst.16, kad gaidīšanu pēc biļetēm sākusi kāda kundze. Līdz plkst.23 rindā sastājušies aptuveni 20 cilvēki, kuri nakti pavadījuši, sildoties automašīnās, bet daži šādu nīkšanu un salšanu nav izturējuši, tāpēc aizgājuši prom.

Kultūras pilī rindu veido dažāda vecuma cilvēki. Starp pacietīgākajiem gaidītājiem ir arī kāda sieviete no Turcijas, kurai vīrs esot latvietis. Viņa rindā stāvot kopš vakardienas.

Tikmēr pie Dailes teātra kases pēc Dziesmu un deju svētku biļetēm stāv 150-200 cilvēku. Ap plkst.10 gaidītāji tika palūgti atstāt iekštelpas, lai tās varētu uzkopt. Pacietīgākā gaidītāja apgalvoja, ka biļetes gaida jau ilgāk nekā divas diennaktis - kopš ceturtdienas plkst.6.

Atšķirībā no VEF Kultūras pils, Dailes teātrī pēc nacionālo svētku biļetēm sanākuši pārsvarā vecāka gadagājuma ļaudis. Neskaitāmi cilvēki apgalvoja, ka plāno pirkt biļetes uz vairāk nekā vienu Dziesmu un deju svētku pasākumu.

Pie Dailes teātra ieradies arī kāds zemessargs no Zemessardzes 19.bataljona, kurš rindā stāvētājus cienā ar siltu tēju un cepumiem. Daudziem arī pašiem ir līdzi savi termosi un krēsli, kur apsēsties. Lielā gaidīšana pēc biļetēm šeit piesaistījusi arī dažādu mediju pārstāvju interesi.

Svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva informēja, ka

līdz plkst.14.00 pārdotas 32 226 biļetes uz visiem Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem. No visām pārdotajām biļetēm internetā nopirkti 41,51%.

Viņa aicināja visus, kas pērk biļetes internetā, būt pacietīgiem, kā arī atgādināja, ka katrs pieprasījums «Biļešu paradīzes» interneta veikalam automātiski tiek uzņemts elektroniskajā rindā, par ko liecinās paziņojums uz ekrāna.

Ap plkst.13.00 elektroniskajā rindā bija iestājušies 76 169 cilvēku.

«Tiklīdz rindā būs pienākusi jūsu kārta, varēsiet veikt pirkumu.

Ja būsiet izgājis no sistēmas un mēģināsiet tajā ieiet no jauna, zaudēsiet iepriekš ieņemtu vietu elektroniskajā rindā.

Sekojiet uzrakstiem uz jūsu datoru ekrāniem! Laicīgi sagatavojiet maksāšanas līdzekļus, pārbaudiet kontu atlikumu, kartes, kodu kalkulatorus,» aicināja Vasiļjeva.

Savukārt ap plkst.14.40 izplatīta informācija, ka biļetes uz Noslēguma koncertu 8.07., kā arī abiem deju lieluzveduma koncertiem 06. un 07.07 jau ir izpārdotas.

Ir pieejamas biļetes uz abu lielo notikumu ģenerālmēģinājumiem, kā arī uz pārējiem maksas pasākumiem.

Uzņēmuma «Biļešu paradīze» līdzīpašnieks Ēriks Naļivaiko intervijā Latvijas radio neatzina, ka viņa darbā būtu pieļautas kādas kļūdas. «Tas nav Madonnas koncerts, kur nekas nav jāmeklē un pasākumu var izpārdot 10 minūtēs», sacīja uzņēmējs. Pusotru stundu biļešu rindā viņš dēvē par pilnīgi normālu situāciju, jo pircējs izvēlas sev piemērotāko no 20 dažādiem pasākumiem. Ēriks Naļivaiko sacīja, ka «Biļešu paradīze» ir absolūti gatava pakalpojuma sniegšanai, ko apliecinot arī fakts, ka 40% biļešu ir iegādātas internetā.

Tikmēr tirdzniecības centrā «Spice» rindā pēc Dziesmu un deju svētku biļetēm gaida ap 120 cilvēku. Tur ļaudis pēc pašu iniciatīvas ieviesuši pierakstīšanos rindā, ar ko daži gan nav īsti apmierināti. Arī šajā vietā cilvēki pēc biļetēm gaidījuši jau naktī.

Dziesmu un deju svētku biļešu kārotāju rinda izveidojusies arī Rīgas kongresu namā. Arī tur cilvēki rindā stāvēja jau naktī.

Savukārt tirdzniecības centrā

«Domina Shopping» šorīt atskanējusi evakuācijas trauksme, izjaucot tirdzniecības centrā sanākušo cilvēku izveidoto rindu pēc Dziesmu un deju svētku biļetēm.

Kāda aculieciniece pastāstīja, ka šorīt tirdzniecības centrā stāvējusi rindā, lai iegādātos Dziesmu un deju svētku biļetes, tomēr pēkšņi atskanējusi evakuācijas trauksme, aicinot cilvēkus atstāt «Domina Shopping» telpas. Liela daļa cilvēku sākotnēji nav reaģējusi uz skaļruņos izteikto aicinājumu, tomēr pēc apsargu lūguma telpas visi atstājuši. Aculieciniece skaidroja, ka evakuācijas iemesls viņai nav zināms.

Vairāki cilvēki, kas rindā stāvējuši pēc Dziesmu un deju svētku biļetēm, palikuši ārpus tirdzniecības centra, pacietīgi gaidot pie durvīm, lai brīdī, kad tas būs iespējams, atgrieztos tirdzniecības centrā un turpinātu stāvēt rindā. Tomēr daudzi arī izvēlējušies negaidīt, līdz «Domina Shopping» atsāks darbu, un devušies prom. Aculieciniece pastāstīja, ka pēc trauksmes atskanēšanas tirdzniecības centrā viņa stāvēt rindā pēc Dziesmu un deju svētku biļetēm devusies uz VEF Kultūras pili.

«Domina Shopping» tehniskais direktors Uldis Kokins apstiprināja, ka šorīt pēc plkst.10 tirdzniecības centrā nostrādāja trauksmes signalizācija, kā rezultātā nekavējoties notika centra apmeklētāju un darbinieku evakuācija. Atbildīgie dienesti operatīvi visu pārbaudīja un konstatēja, ka tā bija viltus trauksme. Cilvēki tirdzniecības centrā atgriezās 15 minūšu laikā. Centrs turpina savu darbu ierastā režīmā, pastāstīja Kokins.

Kā internetā vēsta aculiecinieki, garas rindas pēc Dziesmu un deju svētku biļetēm izveidojušās arī citviet Latvijā. Vairākās vietās cilvēki pēc pašu iniciatīvas ieviesuši pierakstīšanos rindā un jaunpienācējiem tiek dalīti kārtas numuriņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu