Rīgas dome pēc saņemšanas izvērtēs VARAM atzinumu par jautājumu uzdošanas ierobežojumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Rīgas dome sagaidīs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) atzinumu saistībā ar grozījumiem pašvaldības nolikumā, kas paredz ierobežot deputātu iespējas sēdēs uzdot jautājumus, un tad arī lems par turpmāko rīcību, sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Pagaidām Ušakovs sīkāk nekomentēja šo jautājumu. «Mierīgi sagaidīsim tālāko VARAM rīcību un tad lemsim,» teica Ušakovs.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja, ka šie ierobežojumi neatbilst normatīvajiem aktiem, tāpēc VARAM jau gatavo atzinumu ar lūgumu tos atcelt.

Gerhards sacīja, ka gadījumā, ja Rīgas dome neatsauksies ministrijas lūgumam, tad viņš kā ministrs izdos rīkojumu par to atcelšanu. «Protams, mēs dzīvojam tiesiskā valstī un šādos gadījumos ir jāizvēlas tiesisks ceļš, jo es saprotu, ka Rīgas dome pēc mana izdotā rīkojuma trīs mēnešu laikā var vērsties Satversmes tiesā,» piebilda ministrs.

Kā ziņots, Rīgas dome ieņēma grozījumus pašvaldības nolikumā, kas paredz ierobežot deputātu iespējas sēdēs uzdot jautājumus.

Grozījumi paredz, ka turpmāk deputātiem sēdēs būs tiesības izskatāmā jautājuma ziņotājam uzdot ne vairāk kā trīs jautājumus. Tāpat deputāti viena jautājuma skatīšanas laikā varēs ņemt tikai vienu pārtraukumu, kā arī turpmāk ziņotājiem būs tiesības uz «galavārdu», kam atvēlēs trīs minūtes laika.

Līdz šim pārtraukumus viena jautājuma skatīšanas laikā varēja izsludināt katra frakcija un jautājumus varēja uzdot neierobežoti, ko arī opozīcija bieži izmantoja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu