Asiņaini skati Ķekavas novada mežā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieks

Dzīvnieku patversmes «Mežavairogi» darbinieces netālajā Ķekavas novada mežā pamanīja melnus plastikāta maisus ar mežacūku atliekām. Pēc visa spriežot, apkaimē notikušas malumedības. Par notikušo informēts gan Valsts meža dienests, gan Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

papildināta priekšpēdējā rindkopa

«Netālu no patversmes mežā mūs gaidīja nepatīkams pārsteigums - vairāki maisi ar mežacūku atliekām. Gaļa un āda profesionāli atdalīta. Tātad darbojies zinošs likumpārkāpējs,» uzskata dzīvnieku patversmes darbinieces.

Foto: Aculiecinieks

«Neviens mednieks, ja vien viņš nav pilnīgi traks, tā nerīkotos,» TVNET apliecināja mednieku kolektīva pārstāvis Māris. Ņemot vērā Āfrikas cūku mēra uzliesmojumu, noteikts, ka mežacūku atliekas jāsadedzina vai jāaprok.

«Kādreiz mednieki pēc medījuma pirmapstrādes mēdza kaut ko atstāt lapsām, jenotiem, kraukļiem un citiem dzīvniekiem. Tagad nosacījumi ir daudz stingrāki un to neviens nedara,»

stāsta Māris.

Foto: Aculiecinieks

Ja ar inficētas mežacūkas atliekām saskaras vesels dzīvnieks, infekcija izplatās. Turklāt neviens medību kolektīvs savā mežā nevēlētos redzēt melnus plastikāta maisus, kas dabā nesadalās. Maz ticams, bet nav izslēgts, ka gadījies kāds nesaprātīgs mednieks, kuram nospļauties uz ētiku un likumu.

«Arī autoservisa darbinieks var mežā izmest riepas, santehniķis vecas caurules vai celtnieks būvgružus.»

PVD apliecināja, ka saņemta informācija par plastikāta maisiem ar nomedītu meža cūku atliekām, kas atrasti aptuveni 70 metru no ceļa uz dzīvnieku patversmes «Mežavairogi» pusi. Lai samazinātu dažādu slimību, tostarp Āfrikas cūku mēra izplatīšanās risku, PVD vienojās ar patversmi «Mežavairogi» par meža cūku atlieku sadedzināšanu, kas arī tika izdarīts.

Paraugi laboratoriskajai izmeklēšanai netika ņemti, jo neatkarīgi no tā, bija vai nebija dzīvnieks inficēts, tas būtu vai nu jāaprok, vai jāsadedzina.

«Mežavairogos» uzskata: «Cerību, ka vainīgie tiks atrasti un sodīti nav, taču ļoti gribas cerēt, ka šādi medību fani tomēr sapratīs, ka jau tā lielais pulks medību pretinieku tikai pieaug, redzot tādas nelikumīgas un neētiskas darbības.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu