NDK uzklausījusi KNAB priekšnieku par Rimšēviča kriminālprocesu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) šodien uzklausīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Jēkabu Straumi par Ilmāra Rimšēviča kriminālprocesu, žurnālistiem pavēstīja komisijas priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere (V).

Taču komisijas vadītāja norādīja, ka nevar komentēt šīs sarunas saturu.

Vaicāta, vai Latvijas puse ir saņēmusi pierādījumus no ASV Finanšu ministrijas atbildīgās institūcijas par likvidējamajai «ABLV Bank» veltītajiem pārmetumiem, Lībiņa-Egnere norādīja, ka ar šo jautājumu ir jāvēršas attiecīgajās tiesībsargājošajās institūcijās.

NDK šodien tikās arī ar Valsts ieņēmuma dienesta (VID) vadītāju Ilzi Cīruli, lai apspriestu iestādē veiktās reformas, tajā skaitā VID Iekšējās drošības pārvaldes darbību. Komisija nākotnē turpinās sekot, kā VID sokas tā darbībā, skaidroja Lībiņa-Egnere.

Kā ziņots, Rimšēvičs tiek turēts aizdomās KNAB izmeklētā kriminālprocesā par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. KNAB paziņojis, ka šī krimināllieta nav saistīta ar kredītiestādēm, kas patlaban darbojas Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu