«Vienotība» mudina Reiznieci-Ozolu novērst trūkumus nodokļu reformas ieviešanā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Nodokļu reformas ieviešana ir neapmierinoša un finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) būtu jānovērš trūkumi šajā jomā, uzskata «Vienotības» politiķi.

«Vienotība» Saeimas frakcijas deputāti šodien tikšanās laikā ar finanšu ministru konstatēja, ka nodokļu reformas ieviešana ir neapmierinoša, reformas rezultātā ieviestajā jaunajā kārtībā atklājas būtiski trūkumi, radot uzņēmējiem un iedzīvotājiem neskaidrības un pārpratumus par jauno nodokļu normu ieviešanu, informēja partijas preses sekretārs Sandris Sabajevs.

«Vienotība» pauž, ka nodokļu reformu kritizē arī Eiropas Komisija, uzsverot, ka pretēji iecerētajam netiks sasniegts mērķis mazināt nevienlīdzību, turklāt būs ierobežotas iespējas palielināt valsts finansējumu veselības aprūpei un sociālai palīdzībai.

«Labi iecerētā nodokļu reforma ir radījusi lielas neskaidrības un pārpratumus par to, kā dzīvē īstenot jaunās nodokļu normas,» uzsver «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri.

«Vienotības» Saeimas frakcijas deputāti uzskata, ka kvalitatīva reformas ieviešana ir finanšu ministres tieša atbildība, tādēļ sagaida, ka tuvākajā laikā tiks apkopotas visas reformā konstatētās nepilnības un piedāvāts plāns gan to novēršanai, gan dažādu sabiedrības mērķa grupu informēšanai par nodokļu reformas ietekmi un ieviešanu.

Tikšanās laikā ar finanšu ministri tika pārrunāts arī jautājums par finanšu sistēmas stabilitāti un reputāciju. «Vienotības» Saeimas frakcijas deputāti vērsa ministres uzmanību uz to, ka «FinCEN» ziņojums atklāja robus pastāvošajā nerezidentu noguldījumu uzraudzības jomā. Deputāti sagaidot, ka nākotnē atbildīgās institūcijas rīkosies proaktīvi un nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijas jautājums pastāvīgi atradīsies finanšu ministres uzmanības lokā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu