Lielvārdes bāzē atklās Gaisa spēku Mācību centru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Aviācijas bāzē Lielvārdē piektdien, 9.martā, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un NBS komandieris Leonīds Kalniņš atklās lidlauka operāciju un glābšanas dienesta ēku un jaunizveidoto Gaisa spēku apakšvienību, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Lidlauka operāciju un glābšanas dienesta ēka ir paredzēta Gaisa spēku Aviācijas eskadriļas glābšanas dienesta un Gaisa spēku Sakaru un lidojumu nodrošinājuma posma lidlauku operāciju darbības nodrošināšanai.

Operāciju un glābšanas dienesta ēkā izvietotie dienesti nodrošina nepārtrauktu lidlauka darbību, lidlauka uzturēšanu un gatavību uzņemt gaisa kuģus. Ēkā paredzētas darba vietas Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto valstu gaisa kuģu ekipāžām.

Šogad 1.martā Gaisa spēkos ir izveidota jauna apakšvienība - Gaisa spēku Mācību centrs, kura uzdevums ir organizēt Gaisa spēku personāla apmācību gaisa telpas novērošanā, lidlauka ekspluatācijā, gaisa kuģu apkopē un citās jomās. Gaisa spēku Mācību centra komandiera pienākumus uzdots pildīt kapteinim Modrim Kairišam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu