Lems par Maizīša pārvēlēšanu SAB direktora amatā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeima šodien lems par Jāņa Maizīša pārvēlēšanu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amatā.

Līdz šīm vairākums politisko spēku pauda gatavību balsot par Maizīša apstiprināšanu amatā. «Vienotība» un Zaļo un zemnieku savienība jau iepriekš pauda atbalstu Maizīša pārvēlēšanai, savukārt nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) pirmdien norādīja, ka deputātiem vēl jālemj par šo jautājumu.

VL-TB/LNNK trešdien frakcijas sēdē izskatīja šo jautājumu. «Esam vīlušies, ka nav izvēles iespējas. Deputātiem jāizvēlas tikai starp Jāni Maizīti un nezināmu alternatīvu, kas sekotu viņa noraidīšanas gadījumā,» aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka VL-TB/LNNK respektēs Nacionālās drošības padomes un Saeimas Nacionālās drošības komisijas vienprātīgo vērtējumu un absolūts vairākums VL-TB/LNNK balsos par Maizīša pārvēlēšanu.

Arī opozīcijas frakcijas varētu atbalstīt Maizīti - Latvijas Reģionu apvienība jau iepriekš pauda atbalstu viņa kandidatūrai, savukārt «Saskaņa» savu lēmumu neatklāj. Neoficiālā informācija liecina, ka «Saskaņa» atbalstīs Maizīša apstiprināšanu amatā.

Pašreizējais Maizīša pilnvaru termiņš beidzas maijā. Maizītis SAB priekšnieka amatā tika apstiprināts 2013.gada 14.martā. Pienākumus viņš sāka pildīt tā paša gada 2.maijā. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.

Kandidātu SAB vadītāja amatam izvirza Nacionālā drošības padome, bet gala lēmumu par šo jautājumu pieņem Saeima.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu