VL-TB/LNNK rosinās 16.martu noteikt par oficiālu latviešu karavīru atceres dienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) rosinās grozījumus likumā, lai 16.martu noteiktu par oficiālo latviešu karavīru atceres dienu, šorīt intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja apvienības līderis, Saeimas deputāts Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK).

Viņš atgādināja, ka savulaik 16.marts tika noteikts kā latviešu karavīru atceres diena, taču tagad veicot grozījumus likumā «Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām» šo netaisnību vajadzētu atjaunot.

«Mums nevajadzētu kaunēties godināt Latvijas brīvības cīnītājus,» atbildēja Dzintars uz jautājumu, vai nepietiek ar to, ka Latvijas karavīrus godina Lāčplēšu dienā 11.novembrī un piebilda, ka grozījumi likumā tiks iesniegti tuvākajās dienās.

Informācija LETA arhīvā liecina, ka 6.Saeima 1998.gadā atbalstīja 16.martu noteikt kā latviešu karavīru atceres dienu. Tomēr gadu vēlāk 1999.gada decembrī jaunievēlētā Saeimā, proti, 7.Saeima no likuma «Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām» svītroja 16.martu.

Toreiz priekšlikumu par 16.marta svītrošanu rosināja toreizējā Tautas partijas frakcija un to atbalstīja arī citas frakcijas, izņemot toreizējās apvienības «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu