Atlaistā sociālās aprūpes centra «Rīga» filiāles «Rīga» vadītāja Ziņina tiesā pārsūdzējusi darba uzteikumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Decembrī no amata atbrīvotā valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) «Rīga» filiāles «Rīga» vadītāja Marija Ziņina pārsūdzējusi darba uzteikumu tiesā, noskaidroja aģentūra LETA.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa Ziniņas pieteikumu skatīs 12.martā plkst.14.30, liecina informācija Tiesu kalendārā.

Kā ziņots, VSAC «Rīga» filiālē «Rīga» pērn tika konstatēti būtiski bērnu tiesību pārkāpumi. Kā iepriekš informēja Labklājības ministrijā, pēc saņemtām konkrētām sūdzībām tika veikta padziļināta bērnu tiesību ievērošanas pārbaude šajā filiālē. Tika konstatēts, ka tiek pieļauta emocionāli un fiziski vardarbīga attieksme pret bērniem un atsevišķos gadījumos pakalpojumi tiek sniegti viņiem nepiemērotā vidē.

Labklājības ministrs Jānis Reirs (V) aģentūrai LETA iepriekš uzsvēra, ka tā ir vadītāju atbildība, ka darbinieki netiek atbilstoši instruēti. Viņš izteicās, ka darbinieki pat nezinot, kas notiek valstī, nepiedalās nekādos semināros.

Savukārt Ziniņa aģentūrai LETA iepriekš sacīja, nepiekrīt publiski paustajiem pārmetumiem par filiāles darbu. Filiālē darbs tiekot veikts godprātīgi un bērni ar visu ir nodrošināti. Komentējot neglaimojošos secinājumus par filiāles darbību, Ziniņa atbildēja, ka ir grūti spriest, kādēļ secināts, ka bērniem kas trūktu.

Vēlāk Reirs arī parakstīja rīkojumu arī par VSAC «Rīga» direktores Ineses Pauderes atbrīvošanu no amata. Pret viņu bija ierosinātas trīs disciplinārlietas.

Paudere aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka centra rīcībā ir padziļinātās pārbaudes rezultāti no VBTAI un neatkarīgajiem ekspertiem, turklāt pārbaudes rezultātā sniegts diezgan daudz rekomendāciju par to, kas nepieciešams, lai uzlabotu filiāles darbu vai veiktu kādas konkrētas izmaiņas. Šajos pārbaudes rezultātos nav minēts neviens konkrēts gadījums par varmācību vai vardarbības aktiem pret bērniem, uzsvēra centra direktore.

Viņa skaidroja, ka filiālē «Rīga» darbinieki savas kompetences ietvaros veic pienākumus, taču, iespējams, ja aprūpi veic viens cilvēks, darbus nav iespējams veikt ļoti ātri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu