«Zaļais referendums» sācies ar balsojumu par Latvijas nākotni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai mainītu Latviju, lai mēs mainītos paši, lai Latvija būtu zaļa valsts arī turpmāk - ir nepieciešama aktīvāka rīcība nekā līdz šim. Lielās Talkas organizatore Vita Jaunzeme kopā ar citiem idejas atbalstītājiem un domubiedriem aicina cilvēkus balsot par likumdošanas izmaiņām Zaļajā referendumā.

Referenduma ideja - nostiprināt likumdošanas augstākajā līmenī - Satversmē, ka Latvija ir zaļa valsts. Kāpēc Satversme? Ja izdotos zaļo ideju nostiprināt augstākajā līmenī, tad tā iezīmētu stingru apņemšanos un mūsu valsts ceļu nākamajiem 100 gadiem.

«Zaļais referendums» sāksies kā interneta balsojums, kam pēc tam sekos konkrētas likumdošanas iniciatīvas, ko varēs virzīt uz Manabalss.lv vai līdzīgu platformu.

Zaļā referenduma uzdevums ir arīdzan veicināt diskusiju par to, kādas tieši izmaiņas ir nepieciešamas likumdošanā, kāds ir jēdziena «zaļš» piepildījums, kādu mēs vēlamies redzēt savu valsti nākamajos 100 gados. Referenduma platformā tiks publicēti dažādu ekspertu viedokļi par nepieciešamajām pārmaiņām. Sākotnēji Zaļā referenduma aicinājumam pievienojušies prof. Inese Vaidere, Eiropas parlamenta deputāte, Jānis Brizga, kustības «Zaļā brīvība» vadītājs, Ilze Aizsilniece, ģimenes ārste, Latvijas ārstu biedrības viceprezidente, LU lektore, Elīna Pinto, Eiropas Latviešu apvienības vicepriekšsēde, Kārlis Streips, žurnālists, Nora Ikstena, rakstniece, Māris Olte, žurnālists, izdevēja Vija Kilboka, juriste Žanete Mikosa.

Vita Jaunzeme: «Satversmei sekotu cita zaļā likumdošana, kas sildīs ekonomiku un dos reālu labumu visiem kopā un ikvienam – pieaugs subsīdijas, investīcijas, sekos zinātnes attīstība, start-up atbalsta programmas, jauno tehnoloģiju attīstība un to ieviešana rūpniecībā, jaunu darba vietu radīšana, diasporas latviešu atgriešanās.»

«Zaļais referendums» nekādā veidā nav un nebūs politisks projekts, tā ir pilnībā pilsoniska iniciatīva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu