Brīvības ielā notikušo ūdensvada avāriju cer lokalizēt šovakar

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ūdensvada avāriju, kas šodien ap pusdienlaiku Rīgā notikusi Brīvības ielā, pie Gaisa tilta, plānots lokalizēt tuvāko divu stundu laikā, sacīja SIA «Rīgas ūdens» pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Mucenieks informēja, ka plīsis 15 centimetru diametra ūdensvads, kas neesot vērtējams kā ārkārtējs bojājums.

Taujāts, vai avārija notikusi vienā no ūdensvadu posmiem, kuros šovasar veikti remontdarbi, «Rīgas ūdens» pārstāvis atbildēja apstiprinoši, tomēr viņš uzsvēra, ka konkrētajā posmā tika veikta jauna ūdensvada aizbīdņa uzstādīšana, nevis paša ūdensvada maiņa. Viņš norādīja, ka aizbīdnis palīdzot pusstundas stundas laikā atslēgt ūdenspadevi konkrētajam padeves posmam, tādējādi skarot pēc iespējas mazāk apkārt esošo dzīvojamo ēku.

Taujāts, kādā stāvoklī bija plīsušais ūdensvada posms, Mucenieks sacīja, ka pilsētā parasti tiek veikta kritiskā stāvoklī esošo posmu nomaiņa. Tomēr konkrētais posms neietilpa minētajā kategorijā.

«Rīgas ūdens» pārstāvis skaidroja, ka avāriju izraisīja grunts kustības, kas notiek gaisa temperatūras svārstību ietekmē. Tas savukārt rada iespaidu uz ūdensvadiem, no kā var izrietēt minētajai avārijai līdzīgas situācijas. «Ja runājam par šo pavasari - ja ir stipri sali, tad ūdensvadu avārijas ir vairāk nekā ikdienā. Tas ir ļoti nepatīkams laiks,» atzīmēja Mucenieks.

Kā ziņots, piektdien ap pusdienlaiku Brīvības ielā 185 notikusi ūdensvada avārija, kuras lokalizācijai un likvidācijai no plkst.15 posmā pie Krišjāņa Barona ielas slēgta labā malējā braukšanas josla virzienā uz Juglu.

Avārijas likvidācijai atslēgts ūdensvads Brīvības ielas posmā no Indrānu ielas līdz Krišjāņa Barona ielai. Ūdensapgāde pārtraukta šīs apkaimes deviņām ēkām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu