LRA sadarbības partnerus vēlēšanām plāno izraudzīties līdz Lieldienām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijs Reģionu apvienība (LRA) pagaidām vēl nav lēmusi par sadarbības partneriem gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, taču tas tiks izdarīts līdz Lieldienām, pastāstīja LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga.

Kleinberga pastāstīja, ka interesi par sadarbību jau izrādījušas vairākas partijas, tostarp Latgales partija, kura piektdien kongresā lēma 13.Saeimas vēlēšanās startēt no kādas partiju apvienības saraksta.

Par vēlēšanos startēt kopā LRA paziņoja arī citi reģionālie politiskie spēki, taču tos Kleinberga pagaidām nevēlas atklāt.

Politiķe uzsvēra, ka lēmumu par sadarbības partneriem gaidāmajām vēlēšanām plānots līdz Lieldienām - tuvāko divu nedēļu laikā.

Kā ziņots, Latgales partija piektdien kongresā nolēmusi 13.Saeimas vēlēšanās startēt no kādas partiju apvienības saraksta, aģentūrai LETA stāstīja Latgales partijas valdes priekšsēdētājs, Daugavpils pilsētas domes deputāts Jānis Lāčplēsis.

«Ņemot vērā, ka Latgales partijas prioritāte ir sadarbība ar reģionālajām un pašvaldību partijām, veidojot apvienību, akcents tiks likts uz sadarbību tieši ar šīm partijām,» uzsvēra Lāčplēsis, partijas plānus sīkāk nekonkretizējot.

Uz vēlēšanām veidot jaunu apvienību ar reģionālajiem politiskajiem spēkiem ir pieteikusies «Vienotība», kura 12.Saeimā sadarbojās ar Latgales partiju, taču līdzīgas ieceres ir arī Latvijas Reģionu apvienībai, un arī Zaļo un zemnieku savienība ir partiju apvienība, kurā iekļāvušas reģionālās partijas vai to politiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu