Pērn aizsāktajā apjomīgajā strādājošo izglītības projektā mācības sākuši 4000 cilvēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pērn aizsāktajā apjomīgajā strādājošo izglītības projektā pieteikušies aptuveni 5500 cilvēku, bet mācības sākuši gandrīz 4000, intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts izglītības attīstības aģentūras Pieaugušo izglītības pārvaldības nodaļas vadītājs Ingus Zitmanis.

Vairāki simti strādājošo mācības jau ir beiguši - lielākoties īsa satura programmas, kas nepieciešamas esošās kvalifikācijas pilnveidei, skaidroja Zitmanis.

Savukārt šodien tiek atklāta otrā pieteikšanās kārta. Zitmanis skaidroja, ka šoreiz izglītības programmu piedāvājuma tvērums ir ļoti plašs, sākot no ēdināšanas pakalpojumiem, beidzot ar kultūru, būvniecību, enerģētiku, informācijas un komunikācijas tehnoloģijām, kā arī citām nozarēm.

Viņš atgādināja, ka šī programma ir paredzēta tikai strādājošajiem, turklāt katrs cilvēks to var izmantot tikai vienu reizi.

Pirmajā pieteikšanās kārtā iedzīvotājiem pieejamas 770 izglītības programmas, kuras piedāvā 55 izglītības iestādes visā Latvijā. Pieteikšanās notika no oktobra līdz novembra sākumam.

Līdz 2022.gadam paredzētas vēl vairākas pieteikšanās kārtas.

LETA jau ziņoja, ka Valsts izglītības attīstības aģentūras projektā piedāvātās mācības pieaugušajiem ir viena no iniciatīvām, kas risina Latvijas darba tirgū un tautsaimniecībā pastāvošos izaicinājumus - darbaspēka novecošanos un darba roku trūkumu ekonomikai svarīgās nozarēs -, lai laikus novērstu darbaspēka kvalifikācijas neatbilstību darba tirgus pieprasījumam. Šī iemesla dēļ pirmās mācības būs pieejamas četrās prioritārajās nozarēs.

Projektā ikviens strādājošs iedzīvotājs vecumā no 25 gadiem varēs paaugstināt savu profesionālo kompetenci, palielināt konkurētspēju un veicināt produktivitāti.

Kopumā projekts ilgs sešus gadus, un tajā ieguldīs vairāk nekā 25 miljonus eiro no Eiropas Savienības fondu un valsts budžeta līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu