Bijušais maksātnespējas administrators Krūms turpina likumīgi strādāt par advokātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Nolaidībā apsūdzētais bijušais maksātnespējas procesa administrators Ilmārs Krūms vēl aizvien turpina likumīgi strādāt par advokātu, liecina portālā «advokatura.lv» pieejamā informācija.

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs aģentūrai LETA norādīja, ka padome visiem maksātnespējas administratoru lietā iesaistītajiem advokātiem bija paudusi lūgumu apturēt savu darbību uz izmeklēšanas laiku un daži, piemēram Nauris Durevskis un Aigars Lūsis pakļāvās padomes lūgumam, taču Krūms, acīmredzot, nē.

Ņemot vērā, ka Krūma izdarītie pārkāpumi nebija saistīti ar viņa profesionālu darbību advokatūrā, padomei nebija pamata apturēt viņa darbību, piebilda Rozenbergs.

Krūms ne tikai turpina strādāt par advokātu, bet arī uzvarējis februārī notikušajā Latvijas Zvērinātu advokātu padomes rīkotajā šaha turnīrā, liecina «advokatura.lv» pieejamā informācija.

Jau vēstīts, ka Valsts policija (VP) pagājušā gada nogalē lūgusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret sešām personām, tostarp bijušajiem maksātnespējas procesa administratoriem Māri Sprūdu un Krūmu saistībā ar AS «Trasta komercbanka» likvidācijas procesu.

VP paziņojumā presei norāda, ka pēc tam, kad Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes rīcībā nokļuva informācija par iespējamiem pārkāpumiem «Trasta komercbankas» likvidācijas procesā, 2017.gada 27.janvārī tika sākts kriminālprocess par izspiešanu organizētā grupā un par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā, ja tas izdarīts organizētā grupā.

Izmeklēšanā policija noskaidroja, ka 2016.gadā, izmantojot «Trasta komercbankas» likvidācijas procesu savtīgās interesēs, 1980. un 1971.gadā dzimušie maksātnespējas administratori pēc iepriekšējas vienošanās, veica izspiešanu organizētā grupā kopā ar vēl četrām personām - 1969., 1977., 1970. un 1953.gadā dzimušiem vīriešiem.

Tāpat personas tiek turētas aizdomās par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā organizētā grupā.

Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošās informācijas, starp sešiem apsūdzētajiem, iespējams, ir arī uzņēmēji Mārtiņš Krūms, Guntars Slišāns un Īrijas pilsonis Kellijs Timotijs Džozefs.

2017.gada jūnijā VP veica 16 kratīšanas, kuru laikā izņemti svarīgi dokumenti un naudas līdzekļi vairāku tūkstošu eiro apmērā. Tika arestēti vairāki nekustamie īpašumi, luksus klases automašīnas un vairāki simti tūkstoši eiro skaidrā naudā.

Tika aizturētas sešas personas, no tām trīs personām tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Vēlāk trīs personām drošības līdzekļi tika grozīti un šobrīd visas apcietinātas personas ir atbrīvotas.

Lieta nodota Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai, kurai tagad būs jāizlemj, vai aizdomās turētajiem uzrādīt apsūdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu