Deputāti tomēr lemj ierobežot pašvaldību informatīvo izdevumu izdošanas biežumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Ābele, Saeimas kanceleja

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti otrdien mainīja iepriekš pieņemto lēmumu ļaut pašvaldībām pašām regulēt savu informatīvo izdevumu iznākšanas biežumu, un vienojās paredzēt, ka tos varēs izdot ne biežāk kā reizi mēnesī.

Šāds ierobežojums gan neattiektos uz informatīvajiem izdevumiem, kuros publicē tikai pašvaldības un to institūciju pieņemtos tiesību aktus un to skaidrojumus.

Iepriekš komisijā bija atbalstīts priekšlikums, kas paredzēja ļaut pašvaldībām pašām regulēt savu informatīvo izdevumu iznākšanas biežumu. Tomēr šodien deputāti savu nostāju mainīja un vienojās par redakciju, kas paredzētu noteikt izdevumu iznākšanas biežumu - reizi mēnesī.

Komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (S) norādīja - visi piekrīt, ka pašvaldībām ir tiesības izdot informatīvos izdevumus, to periodiskums varētu būt reize mēnesī, kas neattiektos uz normatīvo aktu un to komentāru publiskošanu. Nākamajā komisijas sēdē deputāti vienosies par precīzu normas redakciju un sagatavos likumprojektu virzīšanai uz Saeimas sēdi.

Kā vēstīts, iepriekšējā sēdē 9.janvārī Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vairākums, neņemot vērā Konkurences padomes (KP) un preses izdevēju argumentus, noraidīja ierosinājumu likumā ierobežot pašvaldību informatīvos izdevumus, ļaujot tiem iznākt tikai reizi mēnesī.

Vienlaikus Latvijas Preses izdevēju asociācija un Latvijas Žurnālistu asociācija iepriekš kategoriski iebildšas pret lēmumu neierobežot pašvaldību izdevumu biežumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu