Bērna ārpusģimenes aprūpi iestādē nodrošinās tikai atsevišķos gadījumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ja bērns tiks šķirts no ģimenes, viņam ārpusģimenes aprūpi bērnu aprūpes iestādē nodrošinās tikai gadījumos, ja aprūpe pie aizbildņa vai audžuģimenē nebūs piemērota konkrētam bērnam, šāds precizējums likumā šodien tika atbalstīts Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē.

Tāpat Bērnu tiesību aizsardzības likumā tiks noteikts, ka bērnu aprūpes iestādē bērns atrodas līdz brīdim, kad viņam tiek nodrošināta piemērota aprūpe pie aizbildņa vai audžuģimenē.

Jau pašlaik likumā ir noteikts, ka bērnu aprūpes iestādē, kā arī valsts apmaksāta neatliekamā medicīniskā palīdzība ārstniecības iestādēs vai palīdzība sociālās rehabilitācijas iestādēs. Bērnam primāri tiek nodrošināta iespēja augt pie aizbildņa vai audžuģimenē.

Tāpat šodien tika atbalstīts deputāta Jāņa Trupovnieka (ZZS) rosinājums noteikt, ka katram bērnam ir neatņemamas tiesības uz ģimeni. No parlamentārieša skaidrojuma izriet, ka normas mērķis ir paust atbalstu bērna tiesībām būt tā dēvētajā tradicionālajā ģimenē. Trupovnieks šīs izmaiņas rosināja arī kontekstā uz iespējamu bērnu adopciju uz ārvalstīm.

Komisija šodien atbalstīja arī vairākus citus priekšlikumus un likumprojekta virzīšanu izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu