Judins: «Oligarhu sarunas» nepieder KNAB vai prokuratūrai, sabiedrībai ir tiesības ar tām iepazīties

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Oligarhu sarunas» nepieder Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), prokuratūrai vai kādai citai institūcijai un sabiedrībai ir tiesības iepazīties ar šo informāciju, šodien Saeimas Juridiskās komisijas sēdē sacīja «Vienotības» frakcijas deputāts Andrejs Judins.

«Oligarhu sarunu» materiāli nav vērtējami kā atsevišķu cilvēku privātā dzīvē, skaidroja Judins, norādot, ka par to pārliecinājies, strādājot «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

Šodien Juridiskās komisijas sēdē starp deputātu un ģenerālprokuratūras pārstāvi raisījās diskusija, kas būtu vērtējamas, kā privātās sarunas. Ģenerālprokuratūras pārstāve norādīja, ka sarunās plaši izskan arī privātās dzīves jautājumi.

Politiķis norādīja, ka sabiedrībai ir tiesības iegūt šo informāciju, jo tā ir par dažādu cilvēku apspriestajiem centieniem ietekmēt procesus valstī, tajā skaitā par kādu cilvēku iecelšanu vai atbrīvošanu no amatiem.

Judins akcentēja, ka viņa ar «Vienotības» kolēģiem virzītais likumprojekts paredz publiskot tikai dekvalificētās telefonsarunas, tāpēc to publiskošana nesagādātu nekādas lielas problēmas.

Kā ziņots, Judina un citu «Vienotības» frakcijas deputātu iesniegtais likumprojekts paredz «oligarhu lietas» deklasificēto operatīvās izstrādes lietas materiālu digitalizēšanu un publicēšanu ne vēlāk kā līdz 2018.gada 1.jūlijam.

Saeimas Juridiskā komisija šodien skatīs arī Latvijas Reģionu apvienības (LRA) frakcijas deputātu iesniegto likumprojektu par «oligarhu lietas» kriminālprocesa materiālu publisku pieejamību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu