Tukuma novadā slēgts applūdušais vietējais ceļš Ozolpils-Degole

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Straujā atkušņa dēļ ir applūdis autoceļa Ozolpils-Degole posms, līdz ar to tas slēgts satiksmei, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

Autoceļš slēgts posmā no 7,6 līdz 10,3 kilometram.

Tumes un Degoles pagastu pārvaldes vadītāja Lidija Legzdiņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka pie ceļa atrodas četras dzīvojamās mājas, taču to iemītnieki var tikt līdz saviem īpašumiem, arī neizmantojot applūdušo ceļa posmu.

Šodien novērsti ūdens nodarītie bojājumi uz ceļa Mazkalnjāņi-Viksas, stāstīja pārvaldes vadītāja.

Jau ziņots, ka Tukuma un Engures novados applūdušas Slocenes palienes, un ūdens stāv Lauktehnikas mazdārziņu rajonā Tukumā.

Tukuma novada pašvaldības izpilddirektors Māris Rudaus-Rudovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka Slocenes palienēs atrodas mazdārziņu rajons, kur izbūvētas arī dažādas mājas. Lai arī mikrorajons ir applūdis, cilvēkiem palīdzība pašlaik nav bijusi nepieciešama, arī no pagasta pārvaldēm nav saņemta informācija par kritiskām situācijām.

Pārmitrināts ir arī ceļš Mazkalnjāņi-Viksas, taču tas satiksmei ir lietojams.

Pagājušajā vasarā Slocenes posms ir iztīrīts un tas mazina pašvaldības bažas par apdraudējumu tuvējām mājām, skaidroja izpilddirektors. Cēlies ūdens līmenis arī tā sauktajā Tukuma ezera gultnē, taču ūdenim minētajā vietā ir, kur palikt.

Viņaprāt, lielākas problēmas Slocene varētu sagādāt Milzkalnei un Šlokenbekai Engures novadā, kur mājas atrodas tuvāk krastiem, taču Engures novada pašvaldības izpilddirektors Imants Valers aģentūrai LETA apliecināja, ka applūdušas ir tikai palienes, un pašlaik draudu, ka applūstu mājas, nav.

Pašvaldība nav fiksējusi arī kādus izskalojumus pie slūžām. Taču Smārdes pagastā ir applūduši divi vietējie ceļi. Izbraukt pa tiem var, taču ar grūtībām, stāstīja Valers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu