Ugunsgrēkā Rīgā cietis cilvēks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dzēsa 17 ugunsgrēkus, kuros cieta viens cilvēks.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD, vakar ap plkst.19 ugunsdzēsēji steidzās uz Friča Brīvzemnieka ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā tika konstatēts, ka starp dzīvojamās mājas otro un trešo stāvu deg starpstāvu pārsegums kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kuru ugunsdzēsēji glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Ap plkst.22 VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas novada Ceraukstes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ēkas pirmā stāva istabā deg sadzīves mantas astoņu kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, un pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās vēl viens cilvēks.

Naktī pēc plkst.1 tika saņemts izsaukums uz Olaines novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā - tur ar atklātu liesmu dega garāža, ēkas ārsiena, jumts, nojume, šķūnis, dzīvojamās mājas pirmais stāvs un automašīna 220 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no dzīvojamās mājās evakuējās divi cilvēki. Šorīt īsi pirms plkst.8 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sega, veļas mašīna, sildītājs un elektrības vadi, sadzīves mantas un grīda, divas vieglās automašīnas, jumta sija, dārza māja, divi šķūņi, saimniecības vagoniņš, neapdzīvota ēka un sodrēji trīs ēku dūmvados.

Palīdzot nelaimē nonākušiem cilvēkiem, vakar ap plkst.22 Ābeļu ielā Gulbenē glābēji no grāvja izcēla dubļos iestigušu cilvēku un nodeva NMPD mediķiem.

Savukārt palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar glābēji Ģenerāļa Baloža ielā Liepājā krastā nogādāja ledū ielūzušu stirnu un palaida to brīvībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu