16. marta provokatora aizturēšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Leģionāru piemiņas gājiena laikā pie Brīvības pieminekļa Valsts policija piektdien aizturēja kādu piketētāju, kurš klaigāja angļu valodā.

Piketētājs rokās turēja plakātu ar bildi, kurā bija redzams kadrs no kādās nacistiskās koncentrācijas nometnes, un angļu valodā izsauca saukļus.

Vīrietis atradās padsmit cilvēku lielā grupiņā, kas Latvijas Krievu savienības līderes Tatjanas Ždanokas vadībā pie Brīvības pieminekļa sagaidīja leģionāru piemiņas gājiena dalībniekus.

Līdz Brīvības piemineklim gājiens atnāca ļoti mierīgi un pa ceļam nekādi incidenti nebija novērojami, bet pie paša pieminekļa gājienu sagaidīja minētā cilvēku grupiņa un arī kāds vīrietis krekliņā ar uzrakstu «Krievu skolām būt!», kurš bļaustījās «Hitlera cienītājiem kauns!», bet neviens viņam īpašu uzmanību nepievērsa.

Savukārt Ždanokas vadītās grupas pārstāvji turēja plakātus ar uzrakstiem «Viņi karoja Ādolfa Hitlera pusē» dažādās valodās, izkliedza saukļus un iesaistījās vārdu apmaiņā ar gājiena dalībniekiem.

Ždanoka nekādu pasākumu pret leģionāru piemiņas gājienu pieteikusi nebija, sekojoši šī cilvēku grupa piesaistīja arī tiesībsargu uzmanību. Sākotnēji vārdu apmaiņa notika visai mierīgi, tomēr vēlāk domstarpības eskalēja, viens no grupas dalībniekiem sāka pretoties policistiem un pēc nelielas grūstīšanās tika saslēgts rokudzelžos, ievietots policijas spēkratā un aizvests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu