Mierīgi, bet ar dažiem skaļākiem vārdiem: videoatskats uz leģionāru piemiņas gājienu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Leģionāru piemiņas gājienā šogad piedalījās aptuveni 1500 cilvēku. Lai arī sākotnēji tika prognozēts, ka iespējamas provokācijas, pasākums aizvadīts salīdzinoši mierīgi, lai arī ik pa brīdim notika asas vārdu pārmaiņas apmeklētāju vidū.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte informēja, ka aizturētas divas personas, no kurām viena par atrašanos publiskā vietā pārmērīgā alkohola reibumā, savukārt otra – par sapulču un piketu rīkošanas noteikumu neievērošanu.

Iepriekš iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis atzina, ka iekšlietu iestādēm nav informācijas par iespējamām provokācijām leģionāru atceres dienā, tomēr tās nevarot izslēgt, ņemot vērā Saeimas vēlēšanu tuvošanos un nedēļas nogalē gaidāmās Krievijas prezidenta vēlēšanās. Turpretī Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets šorīt sacījis, ka šogad provokāciiju risks varētu būt augstāks tieši politiskās noskaņas dēļ. Tāpat viņš atzina, ka ir informācija, ka tikušas plānotas ārzemnieku ierašanās, lai piedalītos protestos 16.martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu