Ko ļaudis internetā čalo par 16.martu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

16.marta gājiens noslēdzies. Šogad tajā piedalījās aptuveni 1,5 tūkstoši cilvēku, tika aizturēti divi cilvēki - viens no viņiem par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā. Policija pasākuma norisi vērtē kā mierīgu. Līdzīgi kā citus gadus, arī šogad ļaudis spriež, vai šī diena ir nozīmīga un vai nepieciešams rīkot gājienus. Viedokļi dalās.

Kā ziņots, biedrības «Daugavas vanagi Latvijā» Limbažu nodaļa pieteica gājienu ar aptuveni 100 dalībniekiem no Rīgas Sv.Jāņa baznīcas līdz Brīvības piemineklim, biedrība «Nacionālo karavīru atbalstam» - sapulci Brīvības pieminekļa laukumā no plkst.7 līdz 13.

Rīgas domē pieteikts bija vēl viens, biedrības «Latvijas Antinacistiskā komiteja», plānots pasākums. Taču dome tam piemēroja ierobežojumus, nosakot, ka pasākums nevar norisināties vienlaicīgi un vienā vietā ar abu pārējo biedrību pasākumiem, tādēļ tai tika piedāvāti divi varianti - rīkot pasākumu vienlaicīgi, taču citā vietā, piemēram, Bastejkalnā, vai arī rīkot pasākumu Brīvības pieminekļa pakājē pēc abiem pārējiem pasākumiem. Biedrību šādi ierobežojumi neapmierināja un tā vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar prasību domes noteiktos ierobežojumus atcelt. Tiesa prasību noraidīja.

16.marts jeb Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā. Daļa cilvēku uzskata, ka šie cilvēki cerējuši cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bijuši fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu