Aptauja: Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju šopavasar plāno vairāk uzturēties svaigā gaisā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vairāk nekā puse jeb 55% Latvijas iedzīvotāju šajā pavasarī plāno vairāk uzturēties svaigā gaisā, liecina pētījumu kompānijas «Kantar TNS» veiktā aptauja.

Vienlaikus ceturtā daļa jeb 24% iedzīvotāju šajā pavasarī gribētu sākt sportot vai vairāk nodarboties ar sportiskām aktivitātēm. Piektā daļa iedzīvotāju līdz ar pavasara atnākšanu sagaida pozitīvas pārmaiņas - 21% iedzīvotāju sagaida pozitīvas pārmaiņas darbā, bet 20% - privātajā dzīvē.

Gandrīz piektā daļa iedzīvotāju plāno pavasarīgus atjaunināšanas darbus, proti, 17% iedzīvotāju plāno veikt remontu dzīvesvietā, bet 16% - atjaunot savu garderobi ar jaunām drēbēm vai aksesuāriem. Desmitā daļa jeb 10% iedzīvotāju šopavasar plāno arī sava vizuālā tēla izmaiņas, piemēram, jaunu matu sakārtojumu, savukārt vēl desmitā daļa jeb 11% iedzīvotāju plāno ieguldīt savā personīgajā attīstībā, apmeklējot kādus kursus vai iegūstot izglītību.

Gandrīz desmitā daļa jeb 7% iedzīvotāju šopavasar gribētu izmēģināt kādu jaunu hobiju vai arī veikt kādus lielus pirkumus, kā, piemēram, nopirkt dzīvokli vai automašīnu, vai kādu lielo sadzīves tehniku.

Kā norāda aptaujas veicēji, lielāki pavasara aktivitāšu plānotāji un pārmaiņu gaidītāji ir jaunieši 18-29 gadu vecumā, turklāt teju trešā daļa jauniešu šopavasar sagaida pozitīvas pārmaiņas privātajā vai darba dzīvē.

Sociālā statusa aspektā vērojams, ka uzņēmumu vadītāji un speciālisti, kas parasti dienas lielāko daļu pavada telpās, šopavasar biežāk nekā citi gribētu vairāk uzturēties svaigā gaisā, savukārt bezdarbnieki cer uz pozitīvām pārmaiņām savā darba dzīvē, kas varētu veicināt arī pozitīvas pārmaiņas viņu privātajā dzīvē.

Vienlaikus pavasarī uz lielākiem finansiāliem darījumiem biežāk noskaņoti iedzīvotāji ar augstiem ienākumiem, proti, ja ģimenes ienākumi ir vienu cilvēku pārsniedz 700 eiro mēnesī, viņi drīzāk būs tie, kas šopavasar pirks jaunu automašīnu, dzīvokli vai kādu lielo sadzīves tehniku.

Aptauja tika veikta no 6. līdz 8.martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 869 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu