Policija sākusi kriminālprocesu pret saimnieku par cietsirdīgus izturēšanos pret savu suni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu pret saimnieku, kurš cietsirdīgi izturējies pret savu suni, kā rezultātā dzīvnieks gāja bojā, informēja VP.

15.martā Stopiņu novadā kāda daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā iedzīvotāji atrada ļoti novārgušu un slimu suni, un izsauca Stopiņu novada pašvaldības policiju. Policistiem ierodoties notikuma vietā, suņa saimnieka nebija līdzās. Likumsargi sazinājās ar dzīvnieku patversmi, kas pieņēma lēmumu novārgušo dzīvnieki vest uz veterināro klīniku. Suņa veselības stāvoklis pasliktinājās, kā rezultātā viņš gāja bojā.

Saņemot informāciju par notikušo, Salaspils iecirknī sākts kriminālprocess par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana līdz trim gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

Lai precīzi noskaidrotu suņa nāves cēloni, tiks nozīmēta ekspertīze.

Policija ir noskaidrojusi bojāgājušā suņa īpašnieku un šobrīd tiek veiktas visas izmeklēšanas darbības, lai iespējamo vainīgo personu pēc iespējas ātrāk sauktu pie kriminālatbildības, norādīja VP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu