Jēkabpilī vietām divreiz plānāka asfalta kārta nekā paredzēts

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pagājušajā gadā no Jēkabpils Bebru mikrorajonā ieklātā asfalta ņemtajos divos paraugos tā biezums ir vismaz divas reizes mazāks nekā bija paredzēts līgumā, pirmdien, 19. martā, vēsta LTV raidījums «Aizliegtais paņēmiens» (AP). Ja šādā veidā asfalts ir ieklāts visā mikrorajonā, balstoties uz asfalta cenām un raidījuma aprēķiniem, Jēkabpils pašvaldība varētu būt pārmaksājusi vairāk nekā 170 000 eiro.

Pilsētas dome Bebru mikrorajona attīstīšanā ieguldījusi aptuveni 2,3 miljonus eiro. Par šiem līdzekļiem ir iekārtota un apzaļumota apkārtne, izbūvēts rotaļlaukums, mikrorajona vidū uzslieta īpaša Bebra skulptūra un uzliets asfalts. Tomēr kāds avots raidījumam atklāja, ka asfalts šajos darbos ir ieklāts daudz mazāk, nekā to prasa pašvaldība.

Darbus veica uzņēmums «Ošukalns». Publiski pieejamos dokumentos teikts, ka asfaltam jābūt ieklātam gandrīz 20 000 kvadrātmetru platībā. Tam jābūt divās kārtās: virskārta un apakškārta – vienai ir jābūt četrus centimetrus biezai un otrai – sešus. Kopā – 10 centimetri.

Lai pārbaudītu avotu sniegto informāciju, raidījums nolēma divās vietās urbt asfaltu un biezumu pārbaudīt. Lai arī asfaltam ir jābūt vismaz 10 centimetru biezam, tomēr vienā urbumā tie ir tikai četri centimetri, otrā – pieci. Raidījums gan nevar apgalvot, ka prasītais asfalta biezums prasītajā kvalitātē nav ieklāts visā mikrorajona teritorijā, jo runa ir tikai par diviem paraugiem.

Būvfirmas «Ošukalns» līdzīpašnieks un domes deputāts Aigars Nitišs norāda, ka atbildīgi par notikušo tomēr ir uzraugi. «Iet uzraudzība, tiek nodots un pārbaudīts. Jāskatās un jāskaidro situācija. Man ir daudz nozares uzņēmumā (..), un es negribētu ticēt, negribētu ticēt,» komentē Nitišs.

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, Nitiša partijas biedrs no Latvijas Zaļās partijas, pauž, «ja viņš [asfalts] ir tikai «noaktēts», bet nav dabā uzlikts, tad tā ir zagšana un pamatīgs krimināls». Tomēr viņš apšauba, ka varētu būt tik plaša mēroga krāpniecība vai neizdarība.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

    Tēmas

    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu