Sešas augstskolas ar ES fondu atbalstu stiprinās personālu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai stiprinātu augstākās izglītības institūciju akadēmisko personālu stratēģiskās specializācijas jomās, sešām Latvijas augstskolām ir paredzēts Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalsts 3,4 miljonu eiro apjomā, un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu augstskolām pieteikties ESF atbalstam projektu īstenošanai, informēja CFLA.

Augstskolu personāla atbalsta programmas otrajā projektu atlases kārtā finansējums paredzēts Daugavpils Universitātei, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijai, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai, Latvijas Universitātei, Liepājas Universitātei un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijai.

ESF līdzfinansējums paredzēts studiju virzienā «Izglītība, pedagoģija un sports» - plānots, ka atbalstīta tiks 49 doktorantu iesaiste akadēmiskajā darbā augstākās izglītības institūcijā vismaz 12 mēnešus, 35 ārvalstu pasniedzēju piesaiste augstākās izglītības institūcijā Latvijā vismaz sešus mēnešus, kā arī pilnveidota kompetence 133 akadēmiskā personāla pārstāvjiem.

Otrajai atlases kārtai kopējais attiecināmais finansējums ir 4 000 000 eiro, ko veido ESF finansējums 3 400 000 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums 600 000 eiro.

Atbildīgā iestāde par programmu ir Izglītības un zinātnes ministrija. Projektu iesniegumus CFLA var iesniegt līdz šā gada 18.maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu