Šogad uz ceļiem remontēs bedres aptuveni 333 000 kvadrātmetru platībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» (LAU) šogad bedrīšu remontu plāno veikt aptuveni 330 000 kvadrātmetru platībā, tiekoties ar satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS), sacīja LAU valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors.

Papildus tam šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta grants autoceļu ūdens atvades sistēmu sakārtošanas darbiem, tai skaitā grāvju tīrīšanai, nomaļu grunts uzauguma noņemšanai, caurteku nomaiņai, kam plānots novirzīt vairāk nekā divus miljonus eiro.

LAU šogad plāno veikt arī dubultās virsmas apstrādi uz grants seguma autoceļiem 30 kilometru garumā, vienkārtas virsmas apstrādi teju 150 kilometru autoceļu, kā arī grants ceļu sakārtošanu 30 kilometru apjomā.

Nešpors stāstīja, ka kopumā pērn uz melnā seguma ceļiem bedres ir saremontētas 336 000 kvadrātmetru platībā, ceļa nomalēs krūmi izcirsti 89 hektāru platībā, tādējādi uzlabojot autovadītājiem pārredzamību ceļu krustojumos, kā arī nomainītas un sakārtotas bojātās drošības barjeras 5,3 kilometru garumā, nodrošinot satiksmes drošību. Dubultās virsmas apstrāde pērn veikta 60 kilometru garumā, bet vienkārtas virsmas apstrāde autoceļiem 165 kilometru garumā.

Tāpat Nešpors informēja, ka autoceļu slīdamības samazināšana šajā ziemas sezonā līdz 21.martam veikta 455 500 kilometru garumā. No sniega kopumā attīrīti autoceļi 78 000 kilometru garumā, bet vienlaicīgi šoziem tīrīti un kaisīti autoceļi 164 600 kilometru garumā.

Nešpors atzīmēja, ka satiksmes dalībnieki atzinīgi novērtējuši pērn ieviesto interaktīvo karti, kurā ceļu lietotāji var redzēt, kur konkrētajā brīdī strādā ceļu uzturētāji. Arī «Waze» aplikācijas lietotāji kopš pagājušā gada var izsekot LAU tehnikas vienību darbam, kas savukārt ļauj būt pārliecinātiem, ka uzturētāji patiešām reaģē laikā un veic savu pienākumu.

Tikšanās laikā LAU valdes priekšsēdētājs sacīja, ka arī vasaras sezonas laikā LAU plāno veikt dažādus valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbus, kuri gan uz grants ceļiem, gan melnajām segām nodrošina drošākus braukšanas apstākļus, uzlabo pārredzamību ceļu krustojumos, kā arī novērš tālāku ceļa seguma stāvokļa pasliktināšanos.

Kā vēstīts, par LAU valdes priekšsēdētāju Nešpors kļuva pērn novembrī. Tāpat valdē tika apstiprināts arī jauns loceklis Vilnis Vitkovskis. Valdē darbojas arī Oskars Zemītis un Anastasija Udalova.

LAU izveidots 2006.gada 6.jūnijā, apvienojot četras kapitālsabiedrības - AS «Centrālā reģiona ceļi», AS «Latgales ceļi», AS «Kurzemes ceļi», AS «Vidzemes ceļi». LAU ir stratēģisks valsts autoceļu infrastruktūras uzturēšanas uzņēmums, kas nodrošina valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbu plānošanu un veikšanu, pašvaldību maģistrālo, tranzītu ielu un citu autoceļu ikdienas uzturēšanu, kā arī būvmateriālu - dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts - ražošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu