PTAC turpmāk uzraudzīs Latvijas valsts karogu tirgošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC) turpmāk tiks uzticēta Latvijas valsts karoga un Latvijas valsts karoga vimpeļa laišanas tirgū un piedāvāšanas uzraudzība.

Grozījumi Latvijas valsts karoga likumā paredz, ka tiks aizliegts laist tirgū un piedāvāt Latvijas valsts karogu vai Latvijas valsts karoga vimpeli, kas izgatavots no auduma, kas neatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Ārlietu ministrijas (ĀM) grozījumu sākotnējās ietekmes novērtējuma ziņojumā norādīts, ka PTAC kā uzraugošajai iestādei, palielināsies administratīvais slogs, lai nodrošinātu, vai no auduma izgatavotie karogi un to vimpeļi atbilst normatīvo aktu prasībām, tomēr kontrole tiks veikta atbilstoši pašreizējam budžetam. Tajā pašā laikā samazināsies administratīvais slogs pašvaldībām, kurām turpmāk vairs nebūs jāuzrauga no auduma izgatavoto karogu un vimpeļu atbilstība normatīvajam regulējumam.

Savukārt ikvienam Latvijas iedzīvotājam izmaiņas paredzēs iespēju iegādāties Latvijas valsts karogu un Latvijas valsts karoga vimpeli, kas pilnībā atbilstu normatīvajam regulējumam. Norādīts, ka būs nepieciešami grozījumi MK noteikumos, lai iekļautu likumā noteikto pilnvarojumu un Latvijas valsts karoga un Latvijas valsts karoga vimpeļa materiālu kritērijus.

Tāpat likumā paplašināta norma par valdības pienākumiem, tajā ierakstot, ka Ministru kabinets nosaka Latvijas valsts karoga auduma krāsu toņu kodus, auduma biezumu, virsmas blīvumu, krāsnoturību, karoga kā telpu dekoratīvā tekstila ugunsizturību un citus Latvijas valsts karoga izgatavošanas tehniskos parametrus.

Latvijas valsts karoga likums nosaka kārtību, kādā Latvijas valsts karogu lieto kopā ar citiem karogiem, Latvijas valsts karoga un citu karogu lietošanu pie ēkām, Latvijas valsts karoga lietošanu telpās, Latvijas valsts karoga lietošanu un novietošanu uz valsts amatpersonas dienesta automašīnas, Latvijas valsts karoga lietošanu sēru gadījumos un dekoratīvos nolūkos, kā arī lietošanas uzraudzību un likuma piemērošanas kārtību.

Latvijas valsts karoga likumā noteikts, ka Latvijas valsts karogs ir karmīnsarkans ar baltu horizontālu svītru un svītru attiecība ir 2:1:2. Norādīts, ka Latvijas valsts karoga platuma un garuma attiecība ir 1:2.

Savukārt Latvijas valsts karoga vimpelis ir trapecveida auduma lente Latvijas valsts karoga krāsās un krāsu proporcijās. Latvijas valsts karogu un Latvijas valsts karoga vimpeli izgatavo no auduma vai cita materiāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu