«Saskaņa» varētu lūgt Vējoni apturēt pāreju uz mācībām latviešu valodā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas «Saskaņa» Saeimas frakcija varētu lūgt Valsts prezidentam Raimondam Vējonim neizsludināt grozījumus Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā, kas paredz pakāpenisku pāreju uz mācībām valsts valodā.

Kā pastāstīja frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Igors Pimenovs norādīja, ka viņš patlaban aktīvi strādā pie tā, lai šāda vēstule Vējonim taptu.

«Es būtu ļoti pārsteigts, ja mūsu frakcija neiesniegtu Valsts prezidentam vēstuli ar aicinājumu neizsludināt abus likumus. Es vismaz strādāju pie tā, lai tāda vēstule tiek sagatavota. Pulkstenis ir ieslēgts, un mums ir dotas desmit dienas,» skaidroja deputāts.

Tāpat šīs frakcijas deputāti varētu apsvērt arī iespēju vērsties Satversmes tiesā.

«Mums ir nopietni argumenti un apsvērumi par to, ka tas, kas tagad saucas par gala risinājumu mazākumtautību izglītības jomā, īstenībā ir pretrunā ne tikai ar Latvijas starptautiskajām saistībām, bet arī ar Latvijas likumdošanu un Satversmes tiesas pieņemtajiem lēmumiem šajā gadsimtā,» teica Pimenovs.

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā, kas paredz ar 2019./2020.mācību gadu mazākumtautību izglītības iestādēs sākt pakāpenisku pāreju uz izglītību latviešu valodā vidusskolu posmā.

Par likumprojektiem nobalsoja 58 deputāti, savukārt 18 parlamentārieši balsoja pret.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu