Aicina izveidot komisiju, lai izvērtētu RD sabiedrisko attiecību tēriņu likumību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars (LA) izskatīšanai Rīgas domes sēdē iesniedzis lēmuma projektu, kas paredz izveidot komisiju Rīgas domes nodibinājumu un kapitālsabiedrību sabiedrisko attiecību tēriņu likumības un pamatotības izvērtēšanai.

2018.gada 15.martā Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs «Re:Baltica» publiskoja pētījumu, kurā apgalvots, ka Rīgas mēra Nila Ušakova (S) popularitātei trīs gados iztērēti vismaz astoņi miljoni eiro rīdzinieku naudas. Tas darīts, uzpērkot medijus, nodarbinot «Saskaņas» jaunatni, finansējot «štata piketētājus» un izvēršoties sociālajos tīklos.

Bondars skaidro, ka šī informācija sabiedrībā izraisījusi plašu rezonansi un rada šaubas par jebkura Rīgas domes lēmuma likumību un lietderību.

Deputāta sagatavotais lēmumprojekts paredz izveidot komisiju, kas vērtēs Rīgas domes, nodibinājuma «Riga.lv», nodibinājuma «Rīgas Tūrisma attīstības birojs» un kapitālsabiedrību, kurās Rīgas pašvaldībai pieder kapitāla daļas, sabiedrisko attiecību tēriņu likumību un lietderību.

««Re:Baltica» publicētā informācija, ka vismaz 8 miljoni eiro trīs gados ir tērēti Ušakova spalvas spodrināšanai, ir satraucoša. Tas būtiski iedragā Rīgas pilsētas reputāciju un sabiedrības uzticību Rīgas domes darbam. To iespējams atjaunot, ja Rīgas domes, tās nodibinājumu un kapitālsabiedrību sabiedrisko attiecību tiks pamatoti un būs caurspīdīgi. Ceru, ka Rīgas mērs to apzinās,» norāda Bondars.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu