Latvija piekrīt Lielbritānijas vērtējumam, ka, visticamāk, Krievija atbildīga par uzbrukumu Solsberijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija piekrīt Lielbritānijas vērtējumam, ka atbildīgā par uzbrukumu bijušajam dubultspiegam Sergejam Skripaļam Solsberijā, visticamāk, ir Krievija, šādu viedokli Eiropadomē paudis Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjera birojā aģentūru LETA informēja, ka Kučinskis kopā ar 27 pārējo Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītājiem Briselē apsprieda 4.martā Lielbritānijā piedzīvoto nervu sistēmu paralizējošo vielu lietošanu. Šis jautājums tika apspriests Eiropadomes ietvaros.

Kučinskis norādīja, ka Latvija kategoriski nosoda 4.martā Solsberijā īstenoto uzbrukumu. «Latvija solidarizējas ar Lielbritāniju šajā izaicinājumā mūsu kopējai drošībai, un ir gatava sniegt Lielbritānijai nepieciešamo atbalstu gan divpusēji, gan ES, NATO un ANO ietvaros, lai vienotos par kopīgu rīcību. Latvijas nostāja paredz, ka tiem, kas plānoja un īstenoja uzbrukumu NATO valsts teritorijā, ir jāsaņem adekvāta un stingra atbilde,» uzsvēra Kučinskis.

Šā gada 4.martā Lielbritānijas pilsētas Solsberijas slimnīcā pēc saindēšanas ar toksisku vielu tika nogādāts 66 gadus vecais Sergejs Skripaļs un viņa meita. 19.marta ES Ārlietu padomē dalībvalstis pauda solidaritāti Lielbritānijai un bija vienotas pārliecībā, ka par uzbrukumu atbildība ir jāuzņemas Krievijai. Izmeklēšanas gaitā atklājies, ka pret Skripaļiem veikts uzbrukums, izmantojot nervu indi, kas pieder tā dēvētajai «Novičok» centrālo nervu sistēmu paralizējošu vielu grupai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu