Juriste: Nākamajos 12 gados Rīga virzīsies uz monocentrisku attīstību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saskaņā ar jauno Rīgas teritorijas plānu 2018.-20130.gadam Rīga virzīsies uz monocentrisku attīstību, piektdien konferencē «Kā attīstīsies nekustamā īpašuma tirgus Latvijā?» sacīja advokātu biroja «Eversheds Sutherland Bitāns» advokāte Ilze Kramiņa.

«Jaunais plāns virzās atpakaļ uz monocentrisku pilsētas attīstību, jo atzīts, ka līdzšinējais policentriskās attīstības plāns nav īsti realizējies,» skaidroja Kramiņa.

Advokāte norādīja, ka saskaņā ar jauno plānu visaugstākās būves būs atļautas pilsētas centrā, bet virzienā uz nomalēm apbūves augstums pazemināsies.

Kramiņa informēja, ka jaunā plāna publiskā apspriešana patlaban ir noslēgusies ar aptuveni 1500 saņemtiem priekšlikumiem. Šogad turpināsies darbs pie plāna un paredzams, ka jauno teritorijas plānojumu apstiprinās un tas stāsies spēkā 2019.gada sākumā.

Advokāte norādīja, ka būtiskākie jaunumi plānā ir tas, ka tiek samazināts stāvu skaits, ieviests detalizētāks zonējums, jaunajā plānojumā paredzēti ģimenes dārziņi, tiek paredzēti dažādi publiskās apspriešanas gadījumi.

«Viens no būtiskākajiem dzīves kvalitātes jautājumiem ir saistīts ar apbūves augstumu – tas virzīsies uz leju. Plānots, ka apbūves augstumi Rīgā būs trīs, seši, deviņi un 12 stāvi. Varēs būvēt arī ēkas virs 12 stāviem, bet ar atsevišķi izstrādātu detālplānojumu,» skaidroja Kramiņa.

Arī teritorijas uzņēmējdarbībai un ražošanai pieaugs no 3180 hektāriem līdz 3920 hektāriem, kā arī tiks klasificēti paredzamie ražošanas veido.

Kramiņa piebilda, ka pēc 2019.gada paredzēts saudzīgs pārejas period, visi uzsāktie detālplānojumi, lokālplānojumi un būvniecības procesi tiks pabeigti pēc vecā plāna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu