Aptauja: Latvijas iedzīvotāju domas par oficiālo brīvdienu pietiekamību dalās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Teju puse jeb 44% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka oficiālo valsts brīvdienu skaits ir pārāk mazs, kamēr gandrīz tikpat daudz jeb 40% iedzīvotāju domā, ka brīvdienu skaits ir pietiekošs, liecina pētījumu kompānijas «Kantar TNS» veiktā aptauja.

Vienlaikus 3% iedzīvotāju atzīst, ka valsts oficiālo brīvdienu skaits jau tagad ir pārāk liels, bet vēl 13% iedzīvotāju nav viedokļa šajā jautājumā.

Visaugstākā pārliecība par to, ka valsts oficiālo brīvdienu skaits ir pietiekams, valda pašnodarbināto vidū, proti, caurmērā katrs otrais, kas pats sev ir darba devējs, atzīst svētku brīvdienu pietiekamību. Līdzīgi domā arī tie aptaujātie, kuru personīgie ienākumi pārsniedz 1000 eiro mēnesī. Iespējams, tas ir saistīts ar to, ka pašnodarbinātie un cilvēki ar augstākiem ienākumiem darbojas jomās, kurās darba laiks nav strikti nodalīts no atpūtas laika, un attiecīgi, viņi paši var izvēlēties, kad strādāt un kad paņemt brīvdienas.

Aptauja tika veikta no 13. līdz 15.martam ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 850 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Kā ziņots, Latvijai Eiropas Savienības (ES) valstu vidū šogad ir trešais augstākais oficiālo svētku brīvdienu skaits, liecina ES Oficiālajā Vēstnesī publicētie dati par svētku brīvdienām dalībvalstīs 2018.gadā.

Latvijā šogad oficiālo svētku brīvdienu statuss ir 17 dienām. Šajā ES apkopotajā oficiālo svētku brīvdienu sarakstā ietilpst arī dienas, kuras oficiāli ir svētku dienas, tomēr tās tiek atzīmētas svētdienās un līdz ar to ne vienmēr asociējas ar papildus brīvdienām.

Lietuvā šogad ir 13 oficiālas svētku brīvdienas, bet Igaunijā - 12.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu