Kučinskis: ZZS nedrīkst sīkumaini iztērēt savu varas partijas atbildību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šogad Saeimas vēlēšanās pirmo reizi piedalīsies kā varas partija, un šis statuss ir liela atbildība, ko nedrīkst sīkumaini iztērēt, sestdien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers norādīja, ka iepriekš ZZS piesardzīgi izturējusies pret iespēju noteikt dienas kārtību, bet pašlaik šis laiks ir pagājis.

Valdības vadītājs akcentēja, ka ir jābūt prātīgiem un jānodala tas, par ko jāuzņemas loma pašvaldībai un par ko jāatbild valdībai. Viņš skaidroja, ka pašvaldībās ir daudz veicamo un jau paveikto darbu – ceļu atjaunošana, jumtu krāsošana un pagalmu labiekārtošana, taču šīs lietas diemžēl nav izmantojamas Saeimas vēlēšanu kontekstā.

«Valdība nekrāso jumtus, reizē valdībai jādara viss, lai jumtus var nokrāsot visās pašvaldībās, neatkarīgi no tā, kura partija tajās ir pie varas,» teica premjers.

Kučinskis pauda, ka ZZS līderība pašvaldību līmenī parādījās pagājušā gada pilsētu un novadu domju vēlēšanās, taču tas, «vai spējam būt līderi valsts līmenī, vēl būs jāpierāda» Saeimas vēlēšanās.

Valdības vadītājs norādīja, ka Saeimas vēlēšanu tuvošanās «ir pamodinājusi dažādus politiskus dīvaiņus, kuri alkatīgi meklē savu vietu uz Latvijas politiskās skatuves». Pēc viņa teiktā, agresīvi populisti visu sola atrisināt uzreiz, «visticamāk, 24 stundu laikā», tāpat piesakoties arī tie, kas citās partijās neesot novērtēti un saprasti.

Kučinski gan iepriecinot tas, ka «visi šie dīvaiņi lamā un apsaukā ZZS», jo tas liecina, ka viņi šajā politiskajā apvienībā redz spēku un pārliecību, par ko paši varot tikai sapņot.

Saistībā ar cilvēkiem, kas maina partejisko piederību, kongresa tālākā gaitā aplausus izpelnījās ZZS frakcijas un LZS priekšsēdētāja Augusta Brigmaņa ar smaidu izteiktais aicinājums neļaut vēlēšanās vairs kandidēt tiem, kas vairāk nekā trīs reizes «kļūdījušies» savas partijas izvēlē.

Kā ziņots, Kučinskis LZS sanāksmē arī norādīja, ka pagātnē ir palikuši laiki, kad zemniekus un zaļos vērtēja kā absurdu vai neiespējamu politisko kombināciju, un tagad ZZS ir vērtējama kā labi pazīstams zīmols.

Ministru prezidents akcentēja, ka ZZS veido nacionāli konservatīvās valdības kodolu. Kučinskis arī uzsvēra, ka svarīgākie mērķi ir visu iedzīvotāju labklājības un konkurētspējas nodrošināšana Eiropas Savienības (ES) mērogā. Viņš norādīja uz nepieciešamību ātrāk sasniegt vidējo dzīves līmeni ES, kas būtu spēcīgākais arguments, lai veicinātu daudzu aizbraucēju atgriešanos Latvijā.

Jau vēstīts, ka LZS kongresā sestdien tika pieņemta jaunā partijas programma «100 punkti Latvijas simtgadei».

LZS ir viena divām ZZS pamatpartijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu