«Latvijas attīstībai» aicina Gerhardu «savaldīt» Ušakovu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Partijas «Latvijas attīstībai» (LA) Rīgas domes deputātu frakcija aicina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministru Kasparu Gerhardu (VL-TB/LNNK) nekavējoties «savaldīt» Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (S) saistībā ar plānoto laika limitu deputātu jautājumiem.

Kā aģentūru LETA informēja partijas frakcijā, Ušakovs ir sasaucis domes ārkārtas sēdi, kurā «atkal piedāvā grozīt pašvaldības nolikumu ar nolūku ierobežot pašvaldības opozīcijas deputātu tiesības uzdot jautājumus un izteikties domes sēžu laikā». Sēdi Ušakovs sasaucis tajā pašā dienā, kad VARAM ministrs kā nedemokrātiskus un prettiesiskus ir atcēlis iepriekšējos grozījumus Rīgas pilsētas pašvaldības nolikumā, akcentē «Latvijas attīstībai» pārstāvji.

Partijas Rīgas domes deputāti ir sašutuši par Rīgas domes priekšsēdētāja Ušakova mēģinājumiem «uzurpēt varu», lai ar jebkuriem līdzekļiem apietu likumu un «aizbāztu muti» opozīcijas deputātiem. «Ušakova rīcībā ir ne tikai nedemokrātiska, viņš demonstrē klaju necieņu un nepakļaušanos valsts varai, kura likumīgā kārtībā ir norādījusi uz šādas kārtības prettiesiskumu. Šāda sēde ir pierādījums Ušakova neatbilstībai savam amatam. Kasparam Gerhardam būtu Ušakovs jāsavalda, pretējā gadījumā Rīgas dome neleģitīmi, nelikumīgi un nedemokrātiski būs sagrābusi varu valstī,» uzsver «Latvijas attīstībai» Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

«Ņemot vērā satraucošo situāciju, kas izveidojusies saistībā ar Rīgas domes vadības mēģinājumiem jebkādā veidā ierobežot deputātu tiesības, aicinām nekavējoties VARAM ministru Gerhardu ierasties uz Rīgas domes [šodienas] ārkārtas sēdi, lai netiktu pieņemti jauni prettiesiski grozījumi Rīgas pilsētas pašvaldības nolikumā,» akcentē politiskā spēka pārstāvji.

Kā ziņots, Rīgas domes valdošā koalīcija plāno mainīt asas domstarpības izraisījušos grozījumus pašvaldības nolikumā, kas ierobežo domes sēdes laikā uzdodamo jautājumu skaitu, tā vietā nosakot laika ierobežojumus jautājumu uzdošanai.

Kā žurnālistiem pastāstīja pašvaldības vadītājs Nils Ušakovs (S), paredzēts, ka jautājumiem par vienu lēmumprojektu tiks atvēlētas 20 minūtes, bet par budžetu jautājumus uzdot varēs pusotru stundu.

Šodien plkst.16 paredzēts sasaukt Rīgas domes ārkārtas sēdi, lai lemtu par jaunā regulējuma ieviešanu. Ja šodien tiks pieņemts jauns regulējums, tas stāties spēkā jau rīt, apgalvoja Rīgas mērs.

Komentējot vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL/TB-LNNK) rīkojumu par Rīgas pašvaldības nolikuma grozījumu darbības apturēšanu, Ušakovs pauda viedokli, ka ministrs esot pakļāvies politiskam spiedienam, kā rezultātā pieņēmis «nedemokrātisku un Rīgu diskriminējušu lēmumu».

Jau vēstīts, ka Gerhards ir apturējis marta sākumā pieņemtos Rīgas pašvaldības nolikuma grozījumus, kuri paredz, ka deputāti sēdēs nedrīkst uzdot vairāk par trīs jautājumiem.

Opozīcijai balsojot pret, Rīgas dome marta sākumā pieņēma grozījumus pašvaldības nolikumā, kas ierobežo deputātu iespējas sēdēs uzdot jautājumus. Daudz jautājumu uzdošana un sēžu norises paildzināšana ir viena no opozīcijai pieejamajām metodēm, kā tā cīnās gadījumos, kad uzskata, ka nepamatoti tiek ignorēti tās priekšlikumi un viedoklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu