Konkursos par radio un televīzijas raidījumu veidošanu Latgalē saņemti 10 pieteikumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) rīkotajos konkursos par radio un televīzijas raidījumu veidošanu 2018.gadā Latgales reģionālajos un vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos saņemti 10 pieteikumi, informēja padomē.

Pirmdien NEPLP sēdē atvēra saņemtos pieteikumus. Konkursā par radio raidījumu veidošanu saņemti seši pieteikumi. Raidījumu veidošanai latviešu valodā pieteikušies SIA «DMCS», biedrība «Kultūras iniciatīvu un realizāciju apvienība» un SIA «Divu krastu radio», bet radio raidījumu veidošanai mazākumtautību valodās – «DMCS», «Kultūras iniciatīvu un realizāciju apvienība» un SIA «Ef-Ei».

Savukārt konkursā par TV raidījumu veidošanu pieteikušies četri pretendenti – SIA «Studija 3KM», SIA «Dautkom TV», biedrība «Latgales entuziastu biedrība» un SIA «Latgales reģionālā televīzija».

Abu konkursu kopējais finansējums ir 71 144 eiro, attiecīgi konkursam par radio raidījumu veidošanu paredzēti 40 000 eiro, no kuriem raidījumiem latviešu valodā piešķirti 20 000 eiro un raidījumiem mazākumtautību valodās – 20 000 eiro. Televīzijas raidījumu veidošanu paredzēti 31 144 eiro.

Konkursa finansējumu veido NEPLP piešķirtie līdzekļi sabiedrības saliedēšanas nacionālās identitātes un valsts valodas pozīcijas nostiprināšanas pasākumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu