Pavļuts: Deputātu izstāšanās no «Kustības «Par!«» padara skaidrāku partijas piedāvājumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Četru Saeimas deputātu izstāšanās no «Kustības «Par!«» padara skaidrāku partijas piedāvājumu par jauno politiku, sacīja politiskā spēka priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Vaicāts par to, ka arī "Vienotības" frakcijas deputāte Lolita Čigāne ir nolēmusi atstāt politisko spēku, Pavļuts norādīja, ka līdz ar šo soli ir iestājusies skaidrība, ka četri deputāti, kas iepriekš bija pārstāvēti partijā "Kustība "Par!"", ir izvēlējušies "palikt pie varas un vecās politikas, nevis veidot jauno politiku.

Lai gan no vienas puses cilvēciski var saprast, ka «ir grūti šķirties no krēsliem un amatiem un ka negribas nonākt opozīcijā», tomēr politiskā spēka vadītājs ir vīlies šo parlamentāriešu rīcībā. Vaicāts, vai deputātu aiziešana mazinās politiskā spēka atpazīstamību, Pavļuts atbildēja noraidoši. Viņš vērsa uzmanību, ka kopā ar citiem sociālliberālajiem spēkiem veidos partnerību, kas veicinās informācijas izplatīšanos par partiju apvienību.

Komentējot Čigānes pausto, ka par partiju publiskajā telpā bijis nosacīti mazāk informācijas, politiskā spēka līderis akcentēja, ka nevarot teikt, ka paši parlamentārieši «Kustībai «Par!«» būtu nodrošinājuši īpašu atpazīstamību. Pavļuts pauda izbrīnu, kā šie četri deputāti esot varējuši lolot ilūzijas, ka atpazīstamība būs ātri sasniedzama, un neesot bijuši gatavi, ka būs smagi jāstrādā.

Vaicāts, vai "Kustība "Par!" varētu vēl apsvērt iespēju sadarboties ar "Vienotību" pirms Saeimas vēlēšanām, politiķis akcentēja, ka situācija ir tieši pretēja, jo šie notikumi ir iezīmējuši politiskā spēka atšķirību no "Vienotības" un valdošās koalīcijas. Pavļuts akcentēja, ka nav iespējams reizē veidot jaunu politiku un stutēt esošo koalīciju.

Jau vēstīts, ka Čigāne norādījusi, ka kopš "Par!" izveidošanās viņai bijusi pārliecība, ka tai jābūt plašai centriskai platformai, kur savu vietu varētu atrast gan politikā bijuši, gan jauni cilvēki. "Kustības "Par!" valde un pēc tam kongress nolēma veidot esošajai koalīcijai opozīcijā esošu partiju apvienību ar partijām "Latvijas attīstībai" un "Izaugsme", atgādināja politiķe. "Par!" kongresā tika iezīmētas jomas, kur "Par!" un "Latvijas attīstība" strādās kopā - Stambulas konvencija, partnerattiecību regulējums, olšūnu ziedošanas jautājumi, apliecinot, ka jaunā apvienība vispirmām kārtām būs sociāli liberāla, norāda deputāte. Tomēr, viņasprāt, šos svarīgos jautājumus bija jāiekļauj plašākā, centriskā politiskā piedāvājumā.

«Un, visbeidzot, izvēlētais galvenais partneris, «Latvijas attīstībai», protams, nav nekāds «jaunais» spēlētājs Latvijas politikā, to veidojuši iepriekš no dažādām citām partijām aizgājuši politikā sen zināmi cilvēki. «Latvijas attīstībai» ir iestaigātas takas gan medijos, gan daudz naudas. Tas, protams, atrisinās «Par!» problēmu ar regulāras atpazīstamības un dzirdamības nodrošināšanu, tomēr tas jau būs cits «Par!»,» savu lēmumu skaidro Čigāne.

Kā ziņots, deputāts Ints Dālderis izstājies no partijas «Kustība «Par!«». Dālderis bija viens no «Kustības «Par!«» dibinātājiem, kā arī valdes loceklis. Iepriekš «Kustību «Par!«» pameta arī «Vienotības» Saeimas frakcijas deputāti Aleksejs Loskutovs un Andrejs Judins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu