KNAB gaida ziņas no ārvalstīm saistībā ar partiju nelikumīgo finansēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un partijas «No sirds Latvijai» (NSL) vadības pārstāvjiem neesot informācijas, no kuras ārvalsts Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) gaida informāciju kriminālprocesā par iespējamo abu politisko spēku nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā.

ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze norādīja, ka nezina nedz par tiesiskās palīdzības lūgumu, nedz arī valsti, kurai tas izteikts.

Arī NSL priekšsēdētāja Inguna Sudraba skaidroja, ka viņas rīcībā nav informācijas, par kuru valsti ir runa. Politiķe arī pastāstīja, ka KNAB ir atdevis atpakaļ iepriekš partijas biroja kratīšanā izņemtās lietas, tajā skaitā atsevišķu biedru tolaik birojā atstātās piezīmju klades.

KNAB 2016.gadā veica kratīšanu «No sirds Latvijai» birojā saistībā ar ierosināto kriminālprocesu.

Kā ziņots, KNAB priekšnieks Jēkabs Straume iepriekš Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» skaidroja, ka kriminālprocess ir nedaudz iestrēdzis un biroja prognozes par tā nodošanu prokuratūrai apsūdzību uzrādīšanai sākotnēji bija optimistiskas. Tagad birojs gaidot atbildi uz tiesiskās palīdzības lūgumu. Straume gan nevēlējās nosaukt valsti, kurai lūgta informācija. «Izmeklēšanas darbības patlaban ir minimālas,» piebilda Straume.

KNAB 2016.gada gada oktobrī preses paziņojumā rakstīja, ka kriminālprocesā ir trīs aizdomās turētie un divas personas, pret kurām sākts kriminālprocess. Pērn oktobrī biroja preses pārstāve Laura Dūša pastāstīja, ka lietā ir vēl viena persona, pret kuru sākts kriminālprocess, līdz ar to lietā kopumā iesaistītas sešas personas, kurām ir tiesības uz aizstāvību. Sestās lietā iesaistītās personas vārds netiek atklāts.

Jau vēstīts, ka šajā lietā iesaistīts Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS), savulaik ar partiju «No sirds Latvijai» saistītais finansists Jorens Raitums un uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. TV3 raidījums «Nekā personīga» iepriekš vēstīja, ka viens no šajā lietā iesaistītajiem ir arī biotualešu pārdošanas, īres un apkalpošanas jomas uzņēmējs Anrī Kursītis.

Truksnim birojs aizliedzis izbraukt no valsts un tuvoties noteiktai personai. KNAB Truksnim aizliedzis tikties ar ZZS Saeimas frakcijas vadītāju Augustu Brigmani, Krūmiņu un Raitumu. Tāpat KNAB aizliedzis Truksnim apmeklēt ZZS biroju.

Krūmiņš savulaik tika aizturēts, jo caur trešajām personām finansējis divas partijas - NSL un ZZS -, tām abām pārskaitot 135 000 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu