Truksnim atcelti visi KNAB kriminālprocesā uzliktie ierobežojumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Jūrmalas mēram Gatim Truksnim (ZZS) atcelti visi ierobežojumi, kas viņam bija uzlikti kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu, pavēstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāve Laura Dūša.

Jau vēstīts, ka KNAB šajā kriminālprocesā Truksnim bija piemērojis aizliegumus tikties ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītāju Augustu Brigmani, uzņēmēju Jūliju Krūmiņu un finansistu Jorenu Raitumu, kā arī citiem cilvēkiem. Tāpat Truksnim bija liegts apmeklēt ZZS biroju.

KNAB izmeklētajā krimināllietā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā ir trīs aizdomās turētie un divas personas, pret kurām sākts kriminālprocess.

KNAB iepriekš skaidroja, ka aizdomās turētajām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu - izbraukšana no valsts un aizliegums tuvoties noteiktai personai.

Publiski zināms, ka Truksnim, Raitumam un Krūmiņam ir piemērots aizdomās turētā statuss. Saistībā ar šo lietu KNAB 2016.gadā veica kratīšanu partijas «No sirds Latvijai» birojā. TV3 raidījums «Nekā personīga» iepriekš vēstīja, ka viens no šajā lietā iesaistītajiem ir biotualešu pārdošanas, īres un apkalpošanas jomas uzņēmējs Anrī Kursītis.

«Nekā personīga» vēstīja, ka Krūmiņš aizturēts, jo caur trešajām personām finansējis divas partijas - «No sirds Latvijai» un ZZS, tām abām pārskaitot 135 000 eiro. Savukārt Truksnis, Raitums un Kursītis tiekot vainoti kā līdzdalībnieki šādas naudas plūsmas nodrošināšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu