Palu ūdeņi appludinājuši ceļu Daugavpils novadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Daugavas palu ūdeņi appludinājuši pašvaldības ceļu «Bērzkalni - Ērgļi» Daugavpils novada Sventes pagastā, Silupē, informē Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Minētais ceļa posms šobrīd ir slēgts, taču mājsaimniecības, kas atrodas šajā teritorijā, nav nošķirtas no ārpasaules, jo tām ir piebraucamais ceļš no otras puses.

Aizbalts prognozēja, ka, ūdens līmenim Daugavā turpinot celties, rīt var nākties slēgt arī ceļu Auguļāni - Ribaki.

Pēdējās divās diennaktīs ūdens līmenis Daugavā Daugavpils apkaimē kāpis par metru un patlaban ir pietuvojies 4,5 metru atzīmei, kad Daugavpils novadā sāk applūst zemākās vietas.

Ūdens līmeņa celšanās Daugavā ir saistīta ar lielu ūdens masu ieplūšanu no Baltkrievijas, kur, iestājoties siltam laikam, strauji sācis kust ledus un sniegs.

Tiek prognozēts, ka ūdens līmenis Daugavā dažas tuvākās dienas turpinās celties.

Pali Daugavā pāraug plūdos, kad ūdens līmenis upē pārsniedz kritisko piecu metru atzīmi.

Apdraudētajās teritorijās dzīvojošie iedzīvotāji ir brīdināti par palu iespējamību.

Daugavpils novada Kalkūnes, Laucesas, Līksnas, Nīcgales, Sventes un Tabores pagastos applūstošās teritorijas aizņem 5309 hektārus, no kuriem 80% platības atrodas Līksnā un Sventē.

Apdraudētajās teritorijās atrodas 1209 mājas, vairums no kurām ir vasarnīcu kooperatīvos, kur iedzīvotāji pastāvīgi nedzīvo. Šajās teritorijās ir deklarēti 236 cilvēki, tostarp 22 bērni, un reģistrēti 203 mājlopi, vairākums no tiem atrodas četrās lielās saimniecībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu