NEPLP ziņo par pārkāpumiem krieviski raidošajos TV kanālos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir informējusi Nacionālās drošības komisiju (NDK) par Latvijā translēto atsevišķu krievu valodā raidošu televīziju veiktajiem pārkāpumiem, pastāstīja NDK priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere (V).

NEPLP ar attiecīgajiem jautājumiem vērsusies pie to abu valstu atbildīgajām iestādēm jeb regulatoriem, kurās attiecīgās televīzijas, kas veic dezinformāciju un īsteno Kremļa propagandu, ir oficiāli reģistrētas - Zviedrijā un Lielbritānijā, skaidroja politiķe.

Lībiņa-Egnere atgādināja, ka NEPLP ir tiesības lemt par attiecīgo televīziju retranslēšanas pārtraukšanu uz laiku. Šodien NDK sēdē, kurā tika uzklausīti padomes pārstāvji, gan nekādi konkrēti plāni par šādu soli neesot apspriesti. «Pašlaik drošības situācija ir ļoti nokaitēta un no šo kanālu [veiktās] dezinformācijas cieš visa sabiedrība,» akcentēja komisijas vadītāja.

NDK sēdē apspriests arī jautājums par to, vai kabeļoperatoru televīziju kanālu piedāvājumu varētu padarīt lietotājiem draudzīgāku. Piemēram, vai ir iespējams izveidot visiem operatoriem vienotu regulējumu, lai būtu iespēja izvēlēties konkrētos kanālus, skaidroja Lībiņa-Egnere. Viņa norādīja, ka līdz nākamajai šiem jautājumiem veltītai sēdei tiek sagaidīti konkrēti risinājumi.

Komisijas sanāksmē tāpat apspriesta ne tikai situācija ar dezinformāciju, bet arī citi informatīvās telpas jautājumi, tajā skaitā jautājums par naida runu.

Komisija plāno atgriezties pie šo jautājuma skatīšanas 2.maijā, kad varētu būt jau sagaidīta reakcija no Zviedrijas un Lielbritānijas atbildīgajiem dienestiem. Tad varētu arī sīkāk tikt spriests par kādiem iespējamiem turpmākajiem soļiem informatīvās telpas aizsargāšanai, norādīja Lībiņa-Egnere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu