Latvijā mēģinājis ieceļot Moldovas pilsonis, kuram liegts uzturēties Šengenas zonas valstīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Trešdien ieceļot Latvijā mēģinājis Moldovas pilsonis, kuram liegts uzturēties Šengenas zonas valstīs, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Ārzemnieks centies šķērsot Terehovas robežkontroles punktu.

Savukārt Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta Ukrainas pilsonim, kurš iepriekšējo 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējies Šengenas dalībvalstu teritorijā.

Tikmēr lidostā «Rīga» konstatēta viena no Īrijas ieceļojoša Latvijas pilsone, kura atradās policijas meklēšanā. 1995.gadā dzimusī sieviete tika aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

Tāpat lidostas robežkontroles punktā ieceļošana liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus.

Terehovas un lidostas «Rīga» robežkontroles punktos konstatēti pieci Krievijas un viens Tadžikistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Lietvedība trīs Krievijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika sākta, bet pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām - diviem Igaunijas, diviem Krievijas, vienam Latvijas un vienam Turcijas pilsonim.

Kopumā tešdien Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām konstatēja 24 likumpārkāpējus, bet valsts iekšienē vēl 17.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 11 personas - trīs Krievijas, trīs Latvijas, vienu Igaunijas, vienu Polijas, vienu Tadžikistānas, vienu Baltkrievijas pilsoni un vienu Igaunijas bezvalstnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu