Dedzināšanas sērga vēršas plašumā: brīvdienās izdeguši 550 hektāri Latvijas zemes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajās brīvdienās kūlas ugunsgrēkos izdeguši 550 hektāri Latvijas zemes, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas ienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Brīvdienu dedzināšanas trakums sācies jau piektdienas pēcpusdienā, kad VUGD ievērojami pieauga zvani par degošiem laukiem.

Visvairāk kūlas ugunsgrēku reģistrēts sestdien, kad izdega 330 hektāri, šajā dienā tika reģistrēti kopumā 200 ugunsgrēki.

Palkavniece norādīja, ka kūlas dedzinātājus grūti piķert, taču parasti tie ir vidēja vai pensijas vecuma cilvēki, kuri visu mūžu šādi «rūpējušies» par sev piederošo teritoriju «apkopšanu», tāpat ugunsgrēku izraisītāji ir cilvēki, kas neuzmanīgi apietas ar uguni.

Ugunsdzēsēji gaida mitra laika iestāšanos, kad samazināsies kūlas ugunsgrēku skaits.

Palkavniece uzsvēra, ka nepieciešama cilvēku uzvedības maiņa, kā arī pašvaldību iesaistīšanās problēmas risināšanā, stingrāk kontrolējot, kā iedzīvotāji sakopj sev piederošās teritorijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu