Aizvadītajās brīvdienās kūlas ugunsgrēkos cietuši vairāki cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajās brīvdienās reģistrēti 296 kūlas ugunsgrēki, kuros cietuši vairāki cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 365 hektāri, tostarp Krustpils novada Variešu pagastā pērnā zāle dega 30 hektāru platībā, bet Lielvārdes novada Lēdmanes pagastā uguns plosījās 25 hektāru platībā.

Olaines pagastā, 1,5 hektāru platībā degot kūlai, cieta ugunsdzēsējs, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Savukārt Ādažu novadā, degot kūlai, aizdegās arī saimniecības ēka 20 kvadrātmetru platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Brīvdienās, iespējams, tieši kūlas degšanas rezultātā degušas arī vairākas ēkas - dārza māja, pirts, šķūnis.

Tāpat vakar ugunsdzēsēji steidzās uz Viršu ielu Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā tika konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un nodots mediķiem.

Pagājušā naktī arī saņemts izsaukums uz Tukuma novada Slampes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg vienstāvu ēkas jumts 110 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pēc vairāku stundu dzēšanas darbiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu