Pirmdien dzēsti 38 kūlas ugunsgrēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 52 ugunsgrēki, no tiem 38 bijuši sausās zāles degšanas gadījumi, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Pirmdien kūlas ugunsgrēkos izdeguši vairāk nekā 7,5 hektāri. Platības ziņā lielākie sausās zāles ugunsgrēki bija izcēlušies Kocēnu novada Vaidavas pagastā, kur pērnā zāle dega viena hektāra platībā, bet Cēsīs, Jurģu ielā, un Ogres novada Krapes pagastā pērnā zāle dega divu hektāru platībā.

Pirmdien ugunsnelaimēs cietis viens cilvēks, bet bojāgājušo nav.

Ugunsgrēks ar cietušo notika pirmdien pēcpusdienā Jēkabpilī, Bebru ielā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka garāžā deg sadzīves mantas un garāžas griesti desmit kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem no garāžas evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Diennakts laikā VUGD darbinieki arī veikuši 27 glābšanas darbus, no tiem deviņus novados, 12 Rīgā, bet sešus citās pilsētās.

23 no visiem 105 dienestā saņemtajiem izsaukumiem izrādījušies maldinoši.

Šogad valstī dzēsti jau 3173 ugunsgrēki, tostarp 1414 reizes degusi kūla. Kopš gada sākuma ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši 30 cilvēki, bet 123 cietuši, liecina VUGD statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu